Συνεχίζεται το πρόγραμμα φιλοζωίας για τους μαθητές δημοτικών σχολείων στο Μαρούσι
Κοινωνία

Συνεχίζεται το πρόγραμμα φιλοζωίας για τους μαθητές δημοτικών σχολείων στο Μαρούσι

Συνεχίζεται από τον Δήμο Αμαρουσίου το βιωματικό πρόγραμμα για την προώθηση, την ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη της ιδέας της φιλοζωίας στους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων της πόλης, αλλά και την εξάλειψη αντικοινωνικών συμπεριφορών.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις αρχές του τρέχοντος σχολικού έτους και θα συνεχισθεί και την επόμενη σχολική περίοδο 2019 -2020, μετά τη μεγάλη αποδοχή του προγράμματος από τη μαθητική κοινότητα.

Με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, σ’ ένα βιωματικό εργαστήρι τα παιδιά μαθαίνουν, διασκεδάζοντας, βασικούς «καλούς τρόπους» γύρω από τα ζώα και κατ’ επέκταση γύρω από τον άνθρωπο. Επιπλέον, μέσα από την αλληλοεπίδραση με τα κατοικίδια και τις βιωματικές εμπειρίες, τα παιδιά έχουν πολλαπλά οφέλη σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο.

Το πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο από το υπουργείο Παιδείας και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου με κονδύλια επιδότησης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης λόγω καλής εκτέλεσης του προγράμματος για τα αδέσποτα ζώα, χωρίς καμία επιβάρυνση στον προϋπολογισμό του Δήμου.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε σχετικά: «Ο σεβασμός και η ευθύνη που πρέπει να δείχνουμε απέναντι στα ζώα είναι πρωτίστως θέμα παιδείας και δείγμα κοινωνικής ευαισθησίας και πολιτισμού. Το σχολικό περιβάλλον, χώρος εκπαίδευσης και παιδείας για τα παιδιά μας μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην προώθηση της ιδέας της φιλοζωίας και στην οικοδόμηση υγιούς κοινωνικής συμπεριφοράς. Με τη συνδρομή της εκπαιδευτικής κοινότητας και της οικογένειας, πιστεύουμε πως η προσπάθεια μας θα στεφθεί με επιτυχία για την εδραίωση της φιλοζωίας στη νέα γενιά της πόλης μας και την καλλιέργεια νέων αξιών στις σχέσεις του ανθρώπου με το περιβάλλον».  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet