Σχεδιασμός αντιμετώπισης έκτακτων καιρικών φαινομένων από τον Δήμο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Σχεδιασμός αντιμετώπισης έκτακτων καιρικών φαινομένων από τον Δήμο Αμαρουσίου

Ο σχεδιασμός, ο αποτελεσματικός συντονισμός και οι αναγκαίες δράσεις για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, χιονοπτώσεων και παγετού για την περίοδο 2017 – 2018, αλλά και σεισμικών φαινομένων, συζητήθηκαν εκτενώς στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, υπό τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο του Συντονιστικού, Γιώργο Πατούλη.

Εκτός από τον κ. Αναστάσιο Χαχλάκη από την Περιφέρεια Αττικής και τον κ. Αθανάσιο Σαγιά και την κα Μαρία Μανουσάκη από τον ΟΑΣΠ, στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης:

Από το Α.Τ. Αμαρουσίου, ο υποδιοικητής Γεώργιος Ξηρός και ο υπαστυνόμος Παναγιώτης Αλεξανδρίδης, από τον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών ο υποδιοικητής Νικόλαος Κούρος, από το ΙΓΕ ο διευθυντής, Γεώργιος Μπαλωτής, από τον ΣΠΑΠ, ο πρόεδρος, Βλάσσης Σιώμος, και από το Δασαρχείο Πεντέλης ο προϊστάμενος Δασονομίας Αγίου Στεφάνου, Κωνσταντίνος Μούγιος.

Εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου παρέστησαν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Βασίλης Κόκκαλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και Αικατερίνη Ψάλτη, ο γενικός γραμματέας Γεώργιος Διδασκάλου, η διευθύντρια Τεχνικής Υπηρεσία, Μαρία Σεραφετινίδου, η προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας, Βασιλική Σκίτσα, και ο αρμόδιος υπάλληλος στα θέματα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Βασίλειος Πατέλης.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης. ανέπτυξε το τρίπτυχο: πρόληψη – εκπαίδευση – ενημέρωση για την αντιμετώπιση των έκτακτων και επικίνδυνων φαινομένων.

«Το σημαντικότερο όλων είναι η πρόληψη και η ύπαρξη του κατάλληλου συντονισμού μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να είναι αποτελεσματική η κάθε παρέμβαση και δράση. Αυτός είναι ο στόχος και της σημερινής μας συνάντησης. Να συντονίσουμε το έργο μας και να δούμε πόσο έτοιμοι είμαστε για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Καθοριστική είναι, επίσης, η εκπαίδευση των εθελοντών και η ενημέρωση των πολιτών, ώστε να γνωρίζουν πώς να αντιδράσουν για να προστατεύσουν τη ζωή τους» σημείωσε ο κ. Πατούλης, τονίζοντας την ανάγκη αναδιοργάνωσης του σχεδίου Πολιτικής Προστασίας του κράτους.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου έκανε ειδική αναφορά, όπως ανέφερε, «στην ελάχιστη ανταποδοτικότητα της Περιφέρειας προς τον Δήμο Αμαρουσίου για αντιπλημμυρικά έργα για τα οποία έχουν κατατεθεί ώριμες μελέτες», ενώ αναφερόμενος στις πλημμύρες που έπληξαν τη Μάνδρα ευχαρίστησε θερμά τους κ.κ. Αλέξανδρο Κόκκαλη και Βασίλειο Πατέλη για την εθελοντική προσφορά και αλληλεγγύη τους προς τους κατοίκους της περιοχής.

Οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στη συνεδρίαση δήλωσαν από την πλευρά τους ότι είναι ετοιμοπόλεμοι να επέμβουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Επίσης, οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου ανέφεραν ότι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν όπου χρειασθεί, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε τεχνικά μέσα και εξοπλισμό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet