Σχόλια με… αιχμές από διευθυντή σχολείου του Αμαρουσίου για την παραίτηση του Π. Σαγρή
Φωτογραφία: 18o Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Σχόλια με… αιχμές από διευθυντή σχολείου του Αμαρουσίου για την παραίτηση του Π. Σαγρή

Την πρόσφατη παραίτηση του δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Σαγρή από τη θέση του προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αμαρουσίου σχολιάζει ο διευθυντής του 18ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης, αφήνοντας αρκετές… αιχμές κατά του παραιτηθέντος.

Ειδικότερα, ο κ. Αθανάσιος Γρίβας αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του:

«Έχοντας ως κίνητρο την αποχαιρετιστήρια επιστολή του παραιτηθέντος προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Π. Σαγρή και αφού θα ήθελα να του ευχηθώ καλή συνέχεια τόσο στην προσωπική του ζωή όσο και στις πολιτικές του βλέψεις, θα ήθελα να υπενθυμίσω ορισμένα πράγματα.

Πρώτον, δυστυχώς ουδέποτε στα χρόνια στα οποία ήταν πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, αν και του ζητήθηκε, προσκάλεσε σε συνάντηση τους διευθυντές των σχολείων, ώστε να του εκθέσουν τα προβλήματα τα οποία γνώριζαν καλύτερα. Θυμίζω ότι οι προηγούμενοι πρόεδροι τόσο των Σχολικών Επιτροπών όσο και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας έκαναν συνεχείς συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολείων του Δήμου.

Δεύτερον, το 2017-18 αποχώρησε από τον χώρο του σχολείου μας το νηπιαγωγείο, το οποίο φιλοξενείτο για 23 ολόκληρα χρόνια στον χώρο του σχολείου, στο οποίο ο ίδιος ήταν διευθυντής και είχε αντίθετη γνώμη.

Τρίτον, πριν από 3 χρόνια, ως πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, επειδή είχε καθυστερήσει η κατασκευή των Νηπιαγωγείων τα οποία είχε εξαγγείλει ο Δήμος Αμαρουσίου, ζητούσε από τους διευθυντές του σχολείου να του παρέχουν τάξεις των σχολείων τους ώστε να τοποθετήσει μέσα στα Δημοτικά Σχολεία τμήματα νηπιαγωγείων τα οποία δεν είχαν πού να στεγαστούν.

Τέταρτον, με καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών του Εδικού Σχολείου Αμαρουσίου και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αμαρουσίου, κατηγορείται ότι πρωτοστάτησε στη συγχώνευση του σχολείου και στη μείωση των οργανικών και λειτουργικών θέσεων εκπαιδευτικών, συναδέλφων του όπως τους αποκαλεί.

Πέμπτον, θυμίζω τις φοβερές παλινωδίες που έγιναν έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η παρέλαση στον Δήμο Αμαρουσίου πριν από 2 χρόνια, όπου κάθε μία ώρα άλλαζαν και τα δεδομένα. Μήπως επειδή δεν είχε αντιληφθεί την έκταση της πανδημίας, ούτε την ύπαρξη των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, ούτε γνώριζε τι έκαναν οι όμοροι Δήμοι, οι οποίοι είχαν λύσει το πρόβλημα πολύ νωρίτερα, ούτε φυσικά συμβουλεύτηκε τους διευθυντές των σχολείων του Αμαρουσίου;

Κλείνοντας, θέλω να πιστεύω ότι η επιλογή του επόμενου προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αμαρουσίου θα γίνει με τέτοια κριτήρια, μη επιβαλλομένων από κομματικές συνεργασίες, που θα βοηθήσει τόσο τον Δήμο όσο και εμάς τους εκπαιδευτικούς στο δύσκολο έργο μας.

Τέλος, θέλω να θυμίσω ότι η διαφωνία του συγκεκριμένου συμβούλου σχετικά με τα πρότυπα-πειραματικά σχολεία δεν εκφράστηκε με την παρουσία του στο ΣτΕ, όπου όλοι οι εκπρόσωποι εκπαιδευτικών και γονικού κινήματος παρευρέθηκαν, στην προσπάθειά τους για την ανατροπή αυτής της απόφασης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet