Σωματείο Εργαζομένων: Οι υπηρεσίες του Δήμου δεν πουλιούνται
Κοινωνία

Σωματείο Εργαζομένων: Οι υπηρεσίες του Δήμου δεν πουλιούνται

Για “απαράδεκτο τυχοδιωκτισμό” κατηγορεί τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου το Σωματείο Εργαζομένων, με αφορμή την απόφασή της να προχωρήσει στη δημιουργία Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης για να καλύψει ελλείμματα προσωπικού στις δομές του ΟΚΟΙΠΑΔΑ (Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου).

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ την απαράδεκτη – τυχοδιωκτική απόφαση της διοίκησης του Δήμου να  προχωρήσει στη δημιουργία Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης προκειμένου να καλύψει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στους παιδικούς σταθμούς αλλά και γενικότερα στις υπηρεσίες του Νομικού Προσώπου.  

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 10-6-2015, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην πρόεδρο του Νομικού Προσώπου, απαιτώντας να μην προχωρήσει σε καμία εκχώρηση είτε πρόκειται για απ΄ ευθείας ανάθεση σε εργολάβο, είτε σε ίδρυση Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης. Η πρόεδρος, αφού προσπάθησε να μας βγάλει τρελούς, παραδέχτηκε τελικά ότι υπάρχουν κενά στις υπηρεσίες του Νομικού Προσώπου και ότι αφού η κεντρική εξουσία απαγορεύει τις προσλήψεις προσωπικού δεν τους δίνεται άλλη δυνατότητα από τη δημιουργία Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης. Βέβαια στην ερώτηση μας αν έχει προχωρήσει σε κάποια ενέργεια προς το Υπουργείο για τη πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού, η απάντηση της ήταν ότι μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει τίποτα.

Όμως ο εμπαιγμός δεν σταματάει εδώ. Την ίδια μέρα η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κάλεσε 23 βρεφονηπιοκόμους να τους πει ότι οι τίτλοι σπουδών τους δεν είναι πιστοποιημένοι και αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Αφού βέβαια έγινε ολόκληρη κατήχηση για να μην ενημερωθεί το Σωματείο και ότι το πρόβλημα θα διεκπεραιωθεί. Όμως η κοροϊδία συνεχίζεται. Με ημερομηνία 8-6-2015 αναρτάται στη Διαύγεια ο Οργανισμός του Νομικού Προσώπου όπου διαπιστώνεται ότι οι συγκεκριμένες συνάδελφοι δεν είναι μέσα.

Και μετά από αυτά προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

  1. Γιατί η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου φοβάται το Σωματείο; Τι έχει να κρύψει;
  2. Αφού έγινε ο ανάλογος έλεγχος και αποδείχτηκε ότι οι τίτλοι σπουδών τους δεν είναι πλαστοί ποιο είναι το πρόβλημα;
  3. Όταν προσλήφθηκαν οι συγκεκριμένες συνάδελφοι, το νομικό καθεστώς επέτρεπε την πρόσληψη τους με τους συγκεκριμένους τίτλους. Σήμερα, 20 χρόνια μετά, πέρα από τους τίτλους σπουδών υπάρχει και μια εμπειρία 18 και 20  ετών που την πιστοποίησαν χιλιάδες παιδιά που πέρασαν από τα χέρια τους.

Άλλη μια απόδειξη ότι η διοίκηση του Δήμου αποτελεί το μακρύ χέρι των κυβερνήσεων αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχουν ανοιχτό πόλεμο με το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να εκχωρήσουν αρμοδιότητες στα χέρια των μεγαλοεργολάβων προκειμένου να εξυπηρετήσουν την κερδοφορία τους.

Αρκετά τους υπομείναμε. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παίζουν με την αξιοπρέπεια των εργαζομένων. Μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε τίποτα.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε συνεχή αγωνιστική επαγρύπνηση. Η Διοίκηση του Δήμου θα προσπαθήσει να καταπατήσει κάθε δικαίωμα και στο στόχαστρο της θα βάλει την αγωνία του κάθε συνάδελφου για το μεροκάματο.

Δεν μασάμε. Τους απαντάμε ότι θα μας βρουν απέναντι τους και δεν θα είμαστε 10 και 15 άτομα, αλλά το σύνολο των εργαζομένων.

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου να σταματήσει να σκέφτεται σαν επιχειρηματίας. Οι υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου δεν πουλιούνται, ανήκουν στους εργαζόμενους και στους δημότες και σε κανέναν άλλο.

Καλούμε τους δημότες, τους φορείς της πόλης, να μην επιτρέψουν καμία εκχώρηση υπηρεσιών στα χέρια των εργολάβων.

Απαιτούμε

  • Να σταματήσει ο εμπαιγμός απέναντι στις 23 συναδέλφους αλλά και κάθε διαδικασία που βάζει  σε κίνδυνο τη δουλειά τους.
  • Να σταματήσει κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του Δήμου.
  • Να παρθούν πίσω όλες οι ιδιωτικοποιήσεις.
  • Λέμε όχι στις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, γιατί αποτελούν το προθάλαμο των ιδιωτικοποιήσεων αλλά και της καταπάτησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να προσληφθεί Μόνιμο Προσωπικό με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για το σύνολο των υπηρεσιών.

Στο πόλεμο τους απαντάμε με ενότητα και αγώνα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet