Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αμαρουσίου: Να μη μετατραπεί σε Πειραματικό το 1ο Γυμνάσιο
Κοινωνία

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αμαρουσίου: Να μη μετατραπεί σε Πειραματικό το 1ο Γυμνάσιο

Να μην μετατραπεί το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου σε Πειραματικό ζητεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών της πόλης, ο οποίος καλεί τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) να επιληφθεί άμεσα του θέματος.

Ο Σύλλογος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «για μία ακόμα φορά, το ΥΠ.ΑΙΘ. δείχνει την αυταρχική του τακτική αποφασίζοντας τη μετατροπή σχολείων σε πρότυπα ή πειραματικά, παρά τις αντίθετες αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων των συγκεκριμένων σχολείων».

Μάλιστα, σημειώνει πως «το Δ.Σ. του Συλλόγου καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΑΙΘ. για την άκρως αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά της απέναντι στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς. Καταγγέλλουμε τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας που λειτούργησε αντιπαιδαγωγικά με αποτέλεσμα να αφήσει μια ολόκληρη περιοχή, αυτήν του κέντρου του Αμαρουσίου χωρίς πρόσβαση σε γυμνάσιο και τους συναδέλφους σε επαγγελματική απαξίωση και ομηρία. Επισημαίνουμε ότι η εισήγηση έγινε χωρίς να υπάρχει σχετική απόφαση – αίτηση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου και χωρίς καν να έχει ενημερωθεί η σχολική μονάδα και ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου, ούτε και ο Δήμος Αμαρουσίου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet