Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου: Κυβέρνηση και Δήμοι να φροντίσουν την καθαριότητα των Δημοτικών
Κοινωνία

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου: Κυβέρνηση και Δήμοι να φροντίσουν την καθαριότητα των Δημοτικών

Η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου, Φωτεινή Καββαδία, με αφορμή την έναρξη των εγγραφών για τα παιδιά που θα φοιτήσουν στην Α’ Δημοτικού, καταγγέλλει την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία προέκυψε μετά από απόφαση του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης για αξιοποίηση του εν λόγω προσωπικού στη Δευτεροβάθμια ενόψει του ανοίγματος των Λυκείων στις 11/5.

Ειδικότερα, η κ. Καββαδία σημειώνει ότι «με απόφαση του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19 και για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες καθαριότητας και απολύμανσης των σχολικών μονάδων Λυκείων και Γυμνασίων, όλο το προσωπικό καθαριότητας των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει διατεθεί και εργάζεται στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας όλων των Δήμων της χώρας».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι «από τις 15/05/2020 στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αρχίζουν οι εγγραφές για τα παιδιά που θα φοιτήσουν στην Α’ Δημοτικού με αυτοπρόσωπη παρουσία των γονέων ώστε να υποβάλλουν τις αιτήσεις εγγραφής και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή των τέκνων τους».

Με βάση τις κυβερνητικές αποφάσεις, συνεχίζει η πρόεδρος, «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή προσωπικό καθαριότητας για τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγιεινή των εργαζόμενων σε αυτές, ιδιαίτερα από τη στιγμή που από τις 15/05/2020 θα δέχονται πολίτες για την εγγραφή των τέκνων τους».

Τέλος, η κ. Καββαδία εκ μέρους του Δ.Σ. σημειώνει: «Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτο το γεγονός αυτό και καλούμε την κυβέρνηση και τους Δήμους να αναλάβουν τις ευθύνες τους αναφορικά με την καθαριότητα των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την περίοδο αυτή. Καλούμε το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) να επιληφθεί του θέματος».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet