Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου:  Μηχανήματα καθαρισμού αέρα σε όλα τα σχολεία
Κοινωνία

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου: Μηχανήματα καθαρισμού αέρα σε όλα τα σχολεία

Επιστολή προς τους δημάρχους των Δήμων Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Πεντέλης, απέστειλε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου, προκειμένου να αιτηθεί την αγορά μηχανημάτων καθαρισμού του αέρα στις σχολικές αίθουσες των σχολείων.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος αναφέρει:

«Υποβάλλουμε το αίτημα των εκπαιδευτικών του σωματείου μας για την αγορά και εγκατάσταση από την πλευρά σας μηχανημάτων καθαρισμού του αέρα στις σχολικές αίθουσες των δημόσιων σχολείων των περιοχών ευθύνης σας, μέσω των Σχολικών Επιτροπών, ώστε να μπορέσουμε επιτέλους να κλείσουμε τα παράθυρα των αιθουσών διδασκαλίας μας κατά την ώρα του μαθήματος εν μέσω δριμύτατου ψύχους την περίοδο Νοεμβρίου – Μαρτίου του περασμένου και του τρέχοντος σχολικών ετών, εξαιτίας των ανύπαρκτων υποτιθέμενων μέτρων προστασίας από τον ιό Covid-19 που μας έχουν προταθεί από το ΥΠΑΙΘ και τον ΕΟΔΥ.

Με την υφιστάμενη κατάσταση στα δημόσια δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία ακόμα κι αν γλιτώσουμε από την πανδημία του κορωνοϊού κινδυνεύουμε να αρρωστήσουμε όλοι/όλες μαθητές/μαθήτριες και εκπαιδευτικοί από πνευμονία, λόγω ψύχους εξαιτίας των ανοιχτών παραθύρων των αιθουσών μας, μιας και η κυβέρνηση της Ν.Δ. φρόντισε, εν μέσω πανδημίας τον Μάιο του 2020 με τον ν. 4692/2020, να αυξήσει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα από 22 σε 25, με ό,τι συνέπειες έχει αυτό για την διάδοση του ιού Covid-19, χωρίς αυτό να έχει απασχολήσει ή να έχει καταδικαστεί από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων σας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet