Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου για μαθητική παρέλαση:  Όπου λαλούν πολλοί… Δήμοι αργεί να ξημερώσει
Κοινωνία

Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου για μαθητική παρέλαση: Όπου λαλούν πολλοί… Δήμοι αργεί να ξημερώσει

Για «τραγελαφική κατάσταση» που προκλήθηκε από τις «αναιρούμενες συνεχείς έγγραφες αναφορές του Δήμου Αμαρουσίου προς τις σχολικές μονάδες της πόλης μας αναφορικά με τον αριθμό των συμμετεχόντων μαθητών/μαθητριών ανά σχολική μονάδα για τη μαθητική παρέλαση της επετείου του ΟΧΙ στις 28 Οκτωβρίου 2021 στο Μαρούσι» κάνει λόγο ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου.

‘Οπως αναφέρει, «δυστυχώς μέχρι και τις 26 – 10 – 2021 στα Δημοτικά Σχολεία του Αμαρουσίου μαθητές και εκπαιδευτικοί ετοιμάζονταν να παρελάσουν με συγκεκριμένο αριθμό μαθητών/μαθητριών ανά σχολική μονάδα, όταν νέο έγγραφο του Δήμου Αμαρουσίου, που έφτασε την ημέρα αυτή στα σχολεία, μια ημέρα πριν την παρέλαση, περιόρισε τον αριθμό των συμμετεχόντων μαθητών/μαθητριών στην παρέλαση για υγειονομικούς λόγους, ζητώντας να γίνει κλήρωση μεταξύ των μαθητών που επρόκειτο να παρελάσουν προκειμένου να περιοριστεί ο αριθμός των συμμετεχόντων σε αυτή».

Αποτέλεσμα όλων αυτών, όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί, ήταν να δημιουργηθεί αναστάτωση και δυσαρέσκεια στις σχολικές μονάδες, αλλά και ιδιαίτερη στενοχώρια στις/στους μαθήτριες/μαθητές που αποκλείονταν έτσι από την παρέλαση.

Και η ανακοίνωση του Συλλόγου καταλήγει: «Το μοναδικό σχόλιο που θα καταθέσει το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου είναι: “Φανταστείτε και να περάσουν τα Δημόσια Σχολεία στην αρμοδιότητα των ΟΤΑ τι έχουμε να δούμε και να αντιμετωπίσουμε”, γι’ αυτό αγωνιζόμαστε για να παραμείνει το Δημόσιο Σχολείο ΔΗΜΟΣΙΟ – ΔΩΡΕΑΝ και αρμοδιότητα αποκλειστικά και μόνο της πολιτείας και του ΥΠΑΙΘ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet