Σύλλογος «Η Κασταλία»: Κυβέρνηση και Δήμος Αμαρουσίου να βάλουν τέλος στην απαξίωση της δημόσιας υγείας
Κοινωνία

Σύλλογος «Η Κασταλία»: Κυβέρνηση και Δήμος Αμαρουσίου να βάλουν τέλος στην απαξίωση της δημόσιας υγείας

Οι πολίτες του Αμαρουσίου και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Η Κασταλία» παρακολουθούν το τελευταίο διάστημα την απαξίωση, από την κεντρική εξουσία, αλλά και την απάθεια της δημοτικής αρχής, σε ότι έχει να κάνει με τη δημόσια υγεία και την παροχή ιατρικών υπηρεσιών από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως αναφέρει η διοίκηση του Συλλόγου.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, το Δ.Σ. σημειώνει:

Από τα μέσα Μαρτίου του τρέχοντος έτους, η μετατροπή του μοναδικού Γενικού Δημόσιου Νοσοκομείου του Αμαρουσίου, του «Σισμανογλείου», αλλά και του παραρτήματος αυτού «Αμαλία Φλέμινγκ» αποκλειστικά σε νοσοκομείο νόσου Covid-19, που κάλυπτε, μέχρι πρότινος, κρίσιμες υγειονομικές ανάγκες, έχει αφήσει τους πολίτες του Αμαρουσίου, αλλά και γενικά του Βόρειου Τομεά της Αττικής, απροστάτευτους, όταν πάσχει κανείς από κάποια άλλη νόσο, πλην Covid και χρειάζεται επείγουσα ιατρική φροντίδα.

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά συμπολιτών μας ή συγγενών τους που αναγκαστικά μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία του Κέντρου της Αθήνας ή και της Δυτικής Αττικής, προκειμένου να αντιμετωπιστούν καρδιολογικά, παθολογικά ή άλλα σοβαρά περιστατικά, με την όποια ταλαιπωρία και ανασφάλεια αυτό συνεπάγεται.  

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του «Σισμανογλείου» διαμαρτύρονται για αυτό το γεγονός, αλλά και για το ότι το Νοσοκομείο υστερεί σημαντικά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Παρόλο που στον Δήμο μας στεγάζονται οι μεγαλύτεροι όμιλοι ιδιωτικών παροχών υγείας, τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο Δήμος Αμαρουσίου δεν κινούνται στην κατεύθυνση της επίταξης ή έστω μιας συμφωνίας με αυτά τα νοσοκομεία, ούτως ώστε στους πολίτες του Αμαρουσίου ή/και του Βόρειου Τομέα να παρέχονται δωρεάν ή σε προνομιακές τιμές, σε συσχέτιση με τα δημόσια ταμεία, παροχές υγείας.

Κατόπιν όλων αυτών, ο Σύλλογός μας διαμαρτύρεται έντονα για αυτό το γεγονός και καλούμε τους πολίτες να ενώσουμε τις φωνές μας, απαιτώντας πλήρη υγειονομική κάλυψη και τη δημοτική αρχή να συμπλεύσει με την κοινωνία και τις ανάγκες της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet