Σύλλογος Πολυδρόσου: Ολοκληρωμένα(;) αντιπλημμυρικά έργα τα Χριστούγεννα του 2020 και βλέπουμε…
Κοινωνία

Σύλλογος Πολυδρόσου: Ολοκληρωμένα(;) αντιπλημμυρικά έργα τα Χριστούγεννα του 2020 και βλέπουμε…

«Κάθε φορά που συμβαίνει έντονη βροχόπτωση, χείμαρρος η Σάμου, ποτάμι η Πηγάσου, “μυστικά του βάλτου” η Φραγκοκκλησιάς, χειρότερα τα πράγματα Ακακιών, όπου οι πεζοί πρέπει να κυκλοφορούν με νιτσεράδες στα ανύπαρκτα πεζοδρόμια».

Με τον παραπάνω τρόπο περιγράφει ο Σύλλογος Πολυδρόσου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, λόγω της ανυπαρξίας αντιπλημμυρικής προστασίας. Αναρωτιέται, μάλιστα, πότε θα υπάρξουν ολοκληρωμένα έργα ομβρίων στο συγκεκριμένο κομμάτι του Αμαρουσίου, καθώς όσα ειπώθηκαν σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (13 Νοεμβρίου 2019), μάλλον δεν ικανοποίησαν τους κατοίκους…

Όπως αναφέρεται σχετικά, υπήρξε συζήτηση για παράταση ενός έτους στο έργο κατασκευής ομβρίων στο Πολύδροσο, με τον Σύλλογο να σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Διάλογοι με ενδιαφέρον, για θέματα που οι σύλλογοι τα έχουν επισημάνει εδώ και 4 χρόνια… Οι ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής είναι τεράστιες για την περίοδο 2014 έως 2019 για τον μη συντονισμό μεταξύ Δήμων Αμαρουσίου και Χαλανδρίου για το Πολύδροσο…

»Ο δημοτικός σύμβουλος, Λευτέρης Μαγιάκης, με δυο κουβέντες: στο ίδιο έργο θεατές…

»Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Καραμέρος: ιστορική αναδρομή των έργων ομβρίων Πολυδρόσου…».

Ο Σύλλογος υπενθυμίζει ότι για την οδό Ακακιών και τα αντιπλημμυρικά Πολυδρόσου, ο τότε αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος, σε έγγραφη απάντηση, τον Ιανουάριο 2016, προς 3 Συλλόγους, είχε ενημερώσει ότι το ήδη ενταγμένο έργο -η μελέτη του οποίου έχει εκπονηθεί αποκλειστικώς από τον Δήμο Αμαρουσίου- κρινόταν σκόπιμο να εκτελεστεί κανονικά, καθώς μια ενδεχόμενη ακύρωσή του θα σήμαινε ακόμα μεγαλύτερη χρονική καθυστέρηση ως προς την υλοποίηση των εργασιών, εις βάρος των κατοίκων και της θωράκισης της περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα.

Σε συναντίληψη με το αίτημα των εκπροσώπων των κατοίκων, λέει ο Σύλλογος Πολυδρόσου, ο τότε αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα διερευνηθεί η δυνατότητα από πλευράς Περιϕέρειας για την κατασκευή των έργων και επί της οδού Ακακιών (η οποία διασχίζει τόσο τον Δήμο Αμαρουσίου όσο και τον Δήμο Χαλανδρίου), ώστε να συμπεριληφθεί στην παρούσα εργολαβία των αντιπλημμυρικών του Πολυδρόσου ή ακόμα και να ολοκληρωθεί με μια νέα εργολαβία, όπως έχει γίνει σε άλλες περιπτώσεις.

Επίσης, είχε δεσμευθεί ότι, σε συνεννόηση με τον Δήμο Χαλανδρίου, επρόκειτο να συμπεριληφθεί και η οδός Ακακιών στη μελέτη που θα διεξαχθεί από πλευράς του Δήμου, στα διοικητικά όρια του Δ. Χαλανδρίου και γενικότερα θα επιδιωχθεί τα δύο έργα να είναι απολύτως συμβατά και αλληλοσυμπληρωματικά.

Τελικώς, το συμπέρασμα του Συλλόγου Πολυδρόσου είναι ότι, αν και θα δαπανηθούν για τα αντιπλυμμυρικά στο Πολύδροσο Αμαρουσίου περίπου 2.000.000 ευρώ  (μείον τις εκπτώσεις), η οδός Ακακιών στο συνολικό μήκος της, δηλαδή και ανάντη και κατάντη, θα είναι χωρίς αγωγούς ομβρίων στο Μαρούσι.

«Το ερώτημα παραμένει, παρά την ενημερωτική παρέμβαση του Γιώργου Καραμέρου: θα έχει η οδός Ακακιών Αμαρουσίου αγωγούς ομβρίων;» αναρωτιούνται οι κάτοικοι, συμπληρώνοντας:

«Η τοποθέτηση του αρμοδίου αντιδημάρχου δεν φώτισε περισσότερο το ζήτημα. Εμφανέστατη η έλλειψη διάθεσης ή γνώσης ή οτιδήποτε θέλετε, για να υποστηρίξει αποτελεσματικά την επίλυση του ζητήματος για πλήρες δίκτυο αγωγών ομβρίων στο Πολύδροσο».

Και ο Σύλλογος Πολυδρόσου καταλήγει σημειώνοντας: «Ολοκληρωμένα(;) αντιπλημμυρικά έργα στο Πολύδροσο τα Χριστούγεννα του 2020 και βλέπουμε… Ένας χρόνος επιπλέον καθυστερήσεις».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet