Σύλλ. Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου: Απαράδεκτη κοροϊδία με τις αίθουσες της Δίχρονης Σχολικής Εκπαίδευσης
Κοινωνία

Σύλλ. Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου: Απαράδεκτη κοροϊδία με τις αίθουσες της Δίχρονης Σχολικής Εκπαίδευσης

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου εκφράζει «την έντονη αγανάκτηση των μελών του και ιδιαίτερα των νηπιαγωγών» και «καταγγέλλει ως απαράδεκτη την κοροϊδία από την πλευρά των υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου και της ΔΕΠ Αμαρουσίου αναφορικά με την παράδοση προς χρήση των αιθουσών ελαφράς προκατασκευής που έχουν προγραμματιστεί για την κάλυψη των αναγκών των 1ου , 2ου, 4ου και 18ου Νηπιαγωγείων Αμαρουσίου, αλλά και για την απαράδεκτη καθυστέρηση των εργασιών ανακαίνισης των παλαιών αιθουσών επί της οδού Ιερού Λόχου για τη στέγαση του 10ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου».

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:

«Με βάση τις δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής Αμαρουσίου (Θ. Αμπατζόγλου) και του προέδρου της ΔΕΠ Αμαρουσίου (Π. Σαγρής) οι αίθουσες ελαφράς προκατασκευής και οι ανακαινίσεις αιθουσών που προορίζονται για τα Δημόσια Νηπιαγωγεία του Αμαρουσίου θα έπρεπε να είχαν παραδοθεί για χρήση το αργότερο στις 10/11/2020, ανακουφίζοντας τις τεράστιες ελλείψεις σε κτηριακές υποδομές που αντιμετωπίζουν τα Δημόσια Νηπιαγωγεία της πόλης του Αμαρουσίου. Δυστυχώς διαπιστώνουμε, για άλλη μια φορά, να ξεχνά η δημοτική αρχή του Αμαρουσίου τις δεσμεύσεις της και τις υποσχέσεις της αναφορικά με τις αρμοδιότητές της στο ζήτημα της επέκτασης και εφαρμογής της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπ/σης στον Δήμο Αμαρουσίου.

»Φυσικά δεν μπορούν να παραγραφούν και οι τεράστιες ευθύνες του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης που στον τόσο σημαντικό για τη λειτουργία της Δημόσιας Εκπ/σης τομέα των κτηριακών υποδομών δεν επιλαμβάνονται, ώστε με γενναία κρατική χρηματοδότηση και πολιτική βούληση να ανεγερθούν τα απαραίτητα κτήρια για τα Δημόσια Σχολεία της χώρας, τα οποία σταμάτησαν να αναγείρονται από την εποχή της διάλυσης του ΟΣΚ (2011) και της επέλασης των ιδιωτών και των ΣΔΙΤ στον χώρο της ανέγερσης σχολικών κτηρίων».

Και η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών καταλήγει:

«Καλούμε τον Δήμο Αμαρουσίου, τη ΔΕΠ Αμαρουσίου, τις δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Αμαρουσίου, τους γονείς, όλοι μαζί να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση ώστε όσο γίνεται πιο γρήγορα να παραδοθούν οι απαραίτητες αίθουσες για την εύρυθμη λειτουργία της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης στον Δήμο Αμαρουσίου και να πάψουν να φιλοξενούνται προνήπια και νήπια των Δημόσιων Νηπιαγωγείων σε αίθουσες των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Αμαρουσίου».         

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet