Σύμφωνο συνεργασίας Αμαρουσίου και Καρπάθου
Κοινωνία

Σύμφωνο συνεργασίας Αμαρουσίου και Καρπάθου

Σύμφωνο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου και του Δήμου Καρπάθου, με στόχο την ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ των δύο Δήμων και τη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και του αθλητισμού, όπως φαίνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση.

Την από κοινού ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών με στόχο την ενδυνάμωση των δεσμών της πόλης του Αμαρουσίου και των κατοίκων της με την καρπάθια κοινότητα της πόλης και τους γηγενείς της νήσου, επισφράγισαν ο Δήμος Αμαρουσίου και ο Δήμος Καρπάθου με την υπογραφή σχετικού συμφώνου συνεργασίας. Η βούληση για ανάπτυξη κοινών συνεργειών στον τομέα του πολιτισμού, του τουρισμού και του αθλητισμού απορρέει από τους στενούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο κοινότητες σε συνέχεια της κοινωνικής και ανθρωπιστικής δράσης που έχει αναπτύξει ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο των επισκέψεων και οδοιπορικών υγείας που πραγματοποίησε στο ακριτικό νησί με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».

Εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου το σύμφωνο υπέγραψε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Νίκος Πέππας, και εκ μέρους του Δήμου Καρπάθου ο πρόεδρος του Πολιτισμικού Οργανισμού Ολύμπου Καρπάθου Γιώργος Τσαμπανάκης.

Με την ευκαιρία της υπογραφής του συμφώνου συνεργασίας με τους Καρπαθίους, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Είναι μεγάλη η χαρά μας που μέσα από το συγκεκριμένο σύμφωνο συνεργασίας επισημοποιούμε και ως Δήμος Αμαρουσίου μία σχέση συνεργασίας που έχουμε ξεκινήσει εδώ και καιρό με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ για την κοινωνική και ιατρική υποστήριξη των κατοίκων της ακριτικής Καρπάθου. Με την Κάρπαθο μας συνδέουν ως πόλη δεσμοί μέσα και από την καρπάθικη κοινότητα της πόλης μας. Αξιοποιώντας τη συνεργασία με τους Καρπάθιους συντοπίτες μας, το σύμφωνο αυτό αποτελεί τη γέφυρα ώστε το Μαρούσι και το νησί της Δωδεκανήσου να έλθουμε πιο κοντά ανοίγοντας νέους κοινούς δρόμους ανάπτυξης και δημιουργίας για τους τόπους μας εκτός του τομέα της υγείας, στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό».

Εκ μέρους του Δήμου Καρπάθου, ο πρόεδρος του Πολιτισμικού Οργανισμού Ολύμπου Καρπάθου Γιώργος Τσαμπανάκης, δήλωσε: «Η ευαισθησία και το συγκινητικό ενδιαφέρον του δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου του ΙΣΑ Γιώργου Πατούλη, για την κατάσταση της υγείας στο νησί μας και τη στήριξη των κατοίκων του μέσα από τη συστηματική παροχή ιατρικής μέριμνας και υποστήριξης με αποκορύφωμα τη λειτουργία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής της Καρπάθου, ήταν το έναυσμα για μία ειλικρινή και ουσιαστική σχέση συνεργασίας. Με τον Δήμο Αμαρουσίου μας συνδέουν πολλά και μαζί μπορούμε να καταφέρουμε ακόμη περισσότερα και σε άλλους τομείς για το όφελος των τόπων και των κατοίκων τους».

Η υπογραφή του συμφώνου έγινε παρουσία εκπροσώπων της κοινότητας των Καρπαθίων στο Μαρούσι αλλά και στην Αττική και συγκεκριμένα, του προέδρου της Αδελφότητας των Απανταχού Ολυμπιτών Καρπάθου «Η Δήμητρα» Μανώλη Διακογεωργίου, της προέδρου του Συλλόγου Απανταχού Σποϊτών Καρπάθου «Ο Άγιος Γεώργιος» Μαίρης Δημάρχου, της προέδρου του Συλλόγου Απεριτών Αττικής «Η Ομόνοια», του προέδρου του Συλλόγου Καρπαθίων Οικιστών Αμαρουσίου Νίκου Μηναδάκη, του προέδρου του Πολιτισμικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου Σπόων Καρπάθου «Η Εφταμπάτουσα» Γιάννη Κριτικού και του εκπροσώπου του Ιδρύματος Λαϊκού Πολιτισμού Καρπάθου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ηλία Βασιλάρα.

Το σύμφωνο συνεργασίας αφορά στην ανάπτυξη στενότερων δεσμών σε επίπεδο πολιτισμού, αθλητισμού και τουρισμού ανάμεσα στον Δήμο Αμαρουσίου και στον Πολιτισμικό Οργανισμό Ολύμπου Καρπάθου (ΠΟΡΟΚ) του Δήμου Καρπάθου. Οι δύο πλευρές προτίθενται μέσα από κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις να συμβάλλουν στην ανάδειξη του πολιτισμού και της παράδοσης των δύο περιοχών μέσα από την από κοινού υποστήριξη και διοργάνωση πολιτισμικών ανταλλαγών, αλλά και στη συνδρομή του έργου της καρπάθιας κοινότητας του Αμαρουσίου.

Συγκεκριμένα, προωθείται η μεταξύ των δύο πλευρών συνεργασία στους τομείς όπου υπάρχει κοινό πολιτισμικό, εκπαιδευτικό, αθλητικό και τουριστικό ενδιαφέρον αλλά και στην παροχή διευκολύνσεων σε επίπεδο υποδομών, πόρων και τεχνογνωσίας με σκοπό την υλοποίηση από κοινού προγραμμάτων και δράσεων.

Παρών στη συνάντηση υπογραφής του συμφώνου ήταν και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου Μιχάλης Χρηστάκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet