Σύσκεψη για θέματα ασφάλειας συγκάλεσε ο Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Σύσκεψη για θέματα ασφάλειας συγκάλεσε ο Γ. Πατούλης

Ζητήματα που αφορούν στην προστασία των πεζοδρόμων του νέου βιοκλιματικού εμπορικού κέντρου της πόλης αλλά και ευρύτερα θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας σε γειτονιές του Αμαρουσίου και σε υπερτοπικά κέντρα της πόλης, εξετάστηκαν στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με εκπροσώπους των τοπικών Αρχών αλλά και τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών από τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Στη διάρκεια της σύσκεψης, παρόντων του διευθυντή Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής Γιάννη Νικήτα, του διοικητή Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής Ταξίαρχου Πέτρου Κωνσταντή, του διευθυντή Τροχαίας Κηφισιάς Μανώλη Δασκαλάκη, του διοικητή Ασφαλείας Αμαρουσίου Φώτη Τζελέπη και του διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου Σπύρου Κρεζία, έμφαση δόθηκε στις ενέργειες που πρέπει να αναληφθούν με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την προστασία των πεζόδρομων στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκαν να εφαρμοστούν μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας στους πεζόδρομους, να υπάρξουν αλλαγές σε σημεία μεταφόρτωσης για την καλύτερη διευκόλυνση των καταστημάτων, όπως, επίσης, να γίνει επίσημη ενημέρωση των καταστηματαρχών με τη συνεργασία Δήμου και Εμπορικού Συλλόγου όσον αφορά στον κανονισμό λειτουργίας των πεζοδρόμων αλλά και να πραγματοποιηθεί καταγραφή των όποιων παραβάσεων επί του καθεστώτος χρήσης τους.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν, επίσης, να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τις τοπικές και υπερτοπικές Αρχές επί των παρακάτω ζητημάτων:

  • Χαρτογράφηση επικίνδυνων σημείων σε χώρους ιδιοκτησίας ΤΑΙΠΕΔ όπου έχουν εντοπιστεί φαινόμενα που μπορεί να έχουν συνέπειες στη δημόσια υγεία και να αναληφθούν πρωτοβουλίες από την Αστυνομία για συμμόρφωση.
  • Αυτοψία στην παρά την οδό στάθμευση με τη συνεργασία Δήμου και Αστυνομίας.
  • Παρέμβαση προς τη διοίκηση του ΟΑΚΑ για τη λειτουργία των χώρων στάθμευσης των εγκαταστάσεων κατά την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στους χώρους προκειμένου να μην δημιουργείται κυκλοφοριακή συμφόρηση στις παρακείμενες οδικές αρτηρίες αλλά και για την ασφαλή μετακίνηση των επισκεπτών.
  • Συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα για έλεγχο των παιδότοπων που δραστηριοποιούνται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αμαρουσίου.
  • Εντατικοποίηση ελέγχων Τροχαίας σε πεζοδρόμους, υπερτοπικά κέντρα και σημεία αμιγούς κατοικίας όπου παρατηρείται συνωστισμός και δημιουργούνται προβλήματα λόγω άναρχης στάθμευσης.

Με την ευκαιρία της συνάντησης, ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής Γιάννης Νικήτας, παρουσίασε τα απολογιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα σε περιφερειακό επίπεδο επί συνόλου 30 δήμων, αναφέροντας ότι κατά τις τελευταίες 85 ημέρες έχουν συλληφθεί 78 άτομα, έχουν εξαρθρωθεί 4 εγκληματικές οργανώσεις και έχουν εξιχνιαστεί 365 περιπτώσεις ληστειών, διαρρήξεων και κλοπών.

Σε επίπεδο Δήμου Αμαρουσίου ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Φώτης Τζελέπης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι βάσει των επίσημων στοιχείων του α΄ τετραμήνου του 2014 έχει σημειωθεί αύξηση κατά 30% όσον αφορά στις εξιχνιάσεις επί των διαπραχθέντων κλοπών, διαρρήξεων και ληστειών.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καμπούκος, Σπύρος Σταθούλης, Νίκος Πέππας, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ζήκος, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Χρηστάκης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet