Τα πολιτικά παιχνίδια έχουν όρια…
Κοινωνία

Τα πολιτικά παιχνίδια έχουν όρια…

Το απόγευμα της Κυριακής 6 Απριλίου 2014, ο Δήμος Αμαρουσίου προχωρεί στη μετονομασία της οδού Παντανάσσης στην περιοχή Παράδεισος – Αμαρουσίου σε Γιάννη Σταυρουλάκη στη μνήμη του αδικοχαμένου σε τροχαίο δυστύχημα 25χρονου Μαρουσιώτη Γιάννη Σταυρουλάκη. Για όσους ίσως δεν γνωρίζουν ο Γιάννης έχασε τη ζωή του όταν το όχημά του προσέκρουσε σε παράνομη διαφημιστική πινακίδα επί της Λ. Κηφισίας. Από τότε ο πατέρας του, Μανώλης Σταυρουλάκης, ξεκίνησε μία “σταυροφορία” κατά των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, που κράτησε για χρόνια.

Ο γράφων είχε το θλιβερό προνόμιο να παρακολουθήσει από την αρχή την υπόθεση, από άλλα δημοσιογραφικά μετερίζια, να βιώσει τον πόνο της οικογένειας του άτυχου Γιάννη, αλλά και να υποστεί τις πιέσεις ενός κυκλώματος που λυμαινόταν τον Δήμο Αμαρουσίου και όχι μόνο. Μόνο που ακόμη και τώρα, κάποιοι εξακολουθούν να προσπαθούν να επενδύσουν προεκλογικά παιχνίδια πάνω στην πλάτη του Γιάννη…

Όπως δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου (μην σας μπερδεύει το γένος…) που επιτέθηκε το Σάββατο 5 Απριλίου στον πατέρα του Γιάννη, λέγοντάς του ότι “στηρίζει τα προεκλογικά παιχνίδια του Πατούλη και δέχεται να συμμετάσχει στην τελετή ονοματοδοσίας”. 

Το enypografa.gr μίλησε με τον Μανώλη Σταυρουλάκη, ο οποίος δήλωσε: “Ουδέποτε θα ενέπλεκα το όνομα του παιδιού μου σε οποιοδήποτε προεκλογικό παιχνίδι. Η απόφαση της ονοματοδοσίας της οδού ήταν αποτέλεσμα ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου”. 

Είναι απορίας άξιον πώς ορισμένοι θεωρούν ότι μία ονοματοδοσία οδού μπορεί ν΄ αλλάξει το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά κυρίως είναι θλιβερό να διαπιστώνεται ότι κάποιοι, μπρος στο προεκλογικό συμφέρον, δεν βάζουν κανένα όριο. Κι είναι από τις λίγες φορές που η πύλη μας προχωρεί σε σχόλια επί ειδήσεως, αλλά υπάρχουν και όρια σε κάθε παιχνίδι, ακόμη και προεκλογικά. Έστω κι αν υποθέσει κάποιος ότι η διοίκηση Πατούλη θέλει να εκμεταλλευθεί για προεκλογικούς λόγους το γεγονός, αυτό δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την οικογένεια του άτυχου Γιάννη.

Ο υπεύθυνος του enypografa.gr δεν θα καλύψει το συγκεκριμένο γεγονός, όχι από ασέβεια προς τη μνήμη του Γιάννη, αλλά γιατί αυταπατάται ότι έπραξε το χρέος του μέσα από την πολύχρονη αρθρογραφία του πάνω στους λόγους που οδήγησαν στον άδικο θάνατό του. Ωστόσο, με τον δικό του τρόπο θα είναι εκεί για να πει το τελευταίο αντίο…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet