Τα 5 σημεία παρεμβάσεων στο 16ο Δημοτικό και το 10ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Τα 5 σημεία παρεμβάσεων στο 16ο Δημοτικό και το 10ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου

Τα Δ.Σ. Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του 16ου Δημοτικού Σχολείου και του 10ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου έδωσαν στη δημοσιότητα τα 5 σημεία γύρω από τα οποία πραγματοποιήθηκε «γόνιμος διάλογος», όπως αναφέρουν, στο δημαρχείο Αμαρουσίου κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχαν με τον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη, τους αρμόδιους αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου.

Όπως αναφέρουν οι σύλλογοι στην ανακοίνωσή τους, σε περίπου 15 μέρες θα υπάρξει και νέα συνάντηση των εμπλεκομένων πλευρών προκειμένου ν’ αποτιμηθεί η πρόοδος των σχετικών εργασιών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των Δ.Σ. των δύο συλλόγων:

Την 01/06/2017 συμμετείχαμε σε ευρεία σύσκεψη κατόπιν προσκλήσεως του δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γεωργίου Πατούλη, με πρωτοβουλία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Βραχνού, με συμμετοχή των αντιδημάρχων, των εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων, των διευθυντών των δύο σχολικών μονάδων και των αρμοδίων υπηρεσιακών διοικητικών παραγόντων.

Συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που απασχολούν τις σχολικές μονάδες, και το ιδιοκτησιακό καθεστώς του σχολείου, και συγκεκριμένα:

1. Επέκταση του προαυλίου του 16ου Δημοτικού Σχολείου στο όμορο οικόπεδο με ΚΑΕΚ 050141040009/0/0.

2. Εξεύρεση των αναγκαίων επιπλέον αιθουσών προκειμένου να στεγασθούν οι υπεράριθμοι μαθητές, είτε με εκ νέου ανέγερση σχολικού κτηρίου είτε με προσθήκη νέων αιθουσών.

3. Επίλυση της ελλείψεως αιθουσών του 10ου Νηπιαγωγείου, είτε με εκ νέου ανέγερση Νηπιαγωγείου είτε με προσθήκη νέων αιθουσών, ύπερθεν αυτού. Πεζοδρόμηση της οδού Μαραθωνοδρόμου από το ύψος της οδού Αγίων Αναργύρων ως την οδό Θέμιδος.

4. Δημιουργία δύο εναλλακτικών οδεύσεων διαφυγής με τις αντίστοιχες εξόδους κινδύνου (σε περίπτωση, για παράδειγμα, πυρκαγιάς ή σεισμού). Η σύνταξη μελέτης παθητικής πυροπροστασίας εκ νέου και η υποβολή αυτής στην αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία.

5. Η άμεση πραγματοποίηση ενδελεχούς ελέγχου (κρουστικός έλεγχος, απόξυση επιχρισμάτων κ.λπ.) τόσο για υγρασίες και κούφωση των επιχρισμάτων όσο και για μη εμφανείς διαβρώσεις και φθορές στους φέροντες οργανισμούς και γνωμάτευση για την καταλληλότητα του κτηρίου βάσει των ισχυόντων κανονισμών.

Ύστερα από γόνιμο διάλογο με όλους τους παρισταμένους φορείς και εκπροσώπους, η δημοτική Αρχή δρομολόγησε λύσεις για όλα τα ανωτέρω θέματα, αναθέτοντας ταυτοχρόνως σε κάθε αρμόδιο αντιδήμαρχο ξεχωριστά και σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους Συλλόγους, την ευθύνη υλοποιήσεως των προταθεισών λύσεων, με αυστηρό χρονοδιάγραμμα και προτεραιότητα ενεργειών.

Μάλιστα ο κ. δήμαρχος πρότεινε επανάληψη της επιτυχημένης συσκέψεως, σε μικρότερη κλίμακα, μετά από 15 ημέρες, περίπου, προκειμένου να αποτιμηθεί η πρόοδος των ενεργειών

Κατόπιν αυτού η σχολική μας κοινότητα θα είναι σε συνεχή επαφή με τη δημοτική Αρχή και όλους του εμπλεκομένους φορείς για την υλοποίηση των ως άνω αποφάσεων.

Τα Δ.Σ. Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων 16ου Δημοτικού Σχολείου & 10ου Νηπιαγωγείου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet