Τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία της Σοφίας Ζέρβα – Τον επικήδειο εκφώνησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου
Κοινωνία

Τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία της Σοφίας Ζέρβα – Τον επικήδειο εκφώνησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου

Τελέστηκε στις 4 το απόγευμα σήμερα, Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρούσι η εξόδιος ακολουθία της Σοφίας Ζέρβα, εκδότριας της τοπικής εφημερίδας του Αμαρουσίου «Αθμόνιο Βήμα».

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, εκφώνησε τον ακόλουθο επικήδειο λόγο:

Κυρίες και κύριοι,

Είναι πολύ δύσκολο όταν έρχεται η στιγμή να αποχαιρετήσεις ένα αγαπημένο σου πρόσωπο. 

Και δυστυχώς το τελευταίο διάστημα έχω βρεθεί αρκετές φορές σε αυτή τη δύσκολη θέση.

Σήμερα, είναι μία ακόμα πολύ δύσκολη στιγμή για εμένα, να αποχαιρετώ μία πραγματική φίλη.

Μια Μαρουσιώτισσα, αγωνίστρια της ζωής, που άφησε ηχηρό αποτύπωμα στη σύγχρονη ιστορία του τόπου μέσω της δημοσιογραφικής της ενασχόλησης.

Η Σοφία Ζέρβα, κόρη του αείμνηστου ειρηνοδίκη Νικολάου Σολόπουλου και της Ευφροσύνης Μπογδάνου, ήταν παντρεμένη με τον Θεόδωρο Ζέρβα, εκδότη της εφημερίδας «Αθμόνιο Βήμα».

Ευαίσθητη και συνάμα δυναμική, συνεχίζοντας μετά τον θάνατό του συντρόφου της Θεόδωρου το εκδοτικό και δημοσιογραφικό έργο του, κατέγραφε και αναδείκνυε επί σειρά ετών μέσα από τις στήλες του «Αθμόνιου Βήματος» την καθημερινότητα της πόλης που αγάπησε και υπηρέτησε.

Η αγάπη μας για τη Σοφία Ζέρβα πηγάζει από τη μαχητικότητά της, την αλληλεγγύη της προς τον συνάνθρωπο, τα ανθρωπιστικά της βήματα, την ικανότητά της να αποδίδει και να διατηρεί μέσα από τη δημοσιογραφική της ενασχόληση την ειδησεογραφία της τοπικής μας κοινωνίας.

Ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά της τοπικής κοινωνίας του Αμαρουσίου και όχι μόνο. Υπήρξε μία γυναίκα άξια θαυμασμού, που άφησε ανεξίτηλο σημάδι στα τοπικά δρώμενα, αλλά και στα περίχωρα του Αμαρουσίου.

Μέχρι τελευταία στιγμή δραστήρια, με πάθος για τη ζωή, αεικίνητη, με ορθή κρίση και αγάπη για αυτό που έκανε.

Πάλεψε παλικαρίσια μέχρι το τέλος. Διατήρησε το χαμόγελο και τη ζωντάνια της μέχρι το τέλος.

Κυρίες και κύριοι,

Με μεγάλη οδύνη σήμερα, η πόλη μας αποχαιρετά μία γυναίκα που ξεχώρισε με τη δράση της, που τίμησε το Μαρούσι με το έργο της και την αγάπη της για αυτήν την πόλη.

Θέλω να εκφράσω στους οικείους της τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια, αλλά και τον βαθύ σεβασμό μου για τον άνθρωπό τους.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της μαρουσιώτικης γης που θα τη σκεπάσει.

Καλό σου ταξίδι Σοφία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet