Την 28η Οκτωβρίου γιόρτασαν τα μέλη του ΚΑΠΗ Αμαρουσίου
Κοινωνία

Την 28η Οκτωβρίου γιόρτασαν τα μέλη του ΚΑΠΗ Αμαρουσίου

Τιμώντας του ήρωες του ΄40 τα μέλη του ΚΑΠΗ Αμαρουσίου γιόρτασαν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού ΚΑΠΗ, με την απαγγελία ποιημάτων και τραγουδιών που αγαπήθηκαν μέσα από τη φωνή της Σοφίας Βέμπο.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Νικόλαος Κάββαλος, μετέφερε τους χαιρετισμούς του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη στους παριστάμενους και στη συνέχεια εκφώνησε τον πανηγυρικό της Ημέρας, σημειώνοντας ότι «οι αγωνιστές του ΄40 θυσίασαν τις ζωές τους για να μείνει η πατρίδα μας ελεύθερη. Είμαι βέβαιος ότι και οι σύγχρονοι Έλληνες δεν θα γονατίσουν, έχουν τη θέληση, έχουν τη δύναμη, να θυσιάσουν κάποια από τα υλικά αγαθά που τους χάριζαν μέχρι σήμερα μια πρόσκαιρη και επίπλαστη ευημερία για να παραμείνουν πραγματικά ελεύθεροι. Για να στείλουν παντού το μήνυμα ότι ο λαός μπορεί να μην γεννήθηκε πλούσιος, αλλά γεννήθηκε ελεύθερος. Και θα ζήσει και τα επόμενα χρόνια ελεύθερος». Την εκδήλωση χαιρέτησε επίσης η αντιπρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Ρένα Χαλιώτη.

Ακολούθως η χορωδία του ΚΑΠΗ Αμαρουσίου ερμήνευσε επίκαιρα τραγούδια όπως: «Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του», «Παιδιά της Ελλάδας Παιδιά», «Ψηλά στο Μέτωπο», ενώ ποιήματα για το Έπος του ΄40 απήγγειλαν η κ. Σταυρούλα Μπρέγιαννη και η κ. Έφη Μανιάτη. Οι παριστάμενοι απόλαυσαν επίσης επετειακή μουσική από τη φυσαρμόνικα του κ. Μάρκου Βιδάλη, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet