Την 60ή Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής εγκαινίασε ο Θ. Αμπατζόγλου
Κοινωνία

Την 60ή Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής εγκαινίασε ο Θ. Αμπατζόγλου

Την 60ή Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής εγκαινίασε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής Αίθουσα Τέχνης «Αλέξανδρος Γαρδέλης», παρουσία εκπροσώπων του Κοινοβουλίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μελών της διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, κεραμιστών και φίλων της κεραμικής τέχνης.

Ο Θ. Αμπατζόγλου κατά το χαιρετισμό του αναφέρθηκε στους ιστορικούς και άρρηκτους δεσμούς της κεραμικής τέχνης με την πόλη του Αμαρουσίου με τις ρίζες της στο αρχαίο «Άθμονον». Το Μαρούσι ενδεικτικά ανέφερε ο δήμαρχος έχει αναπτυχθεί παράλληλα και μαζί με την κεραμική τέχνη και την αγγειοπλαστική και σήμερα ο ορισμός της Κεραμούπολης είναι αυτός που χαρακτηρίζει το Μητροπολιτικό Κέντρο των Βορείων Προαστίων.

Ο δήμαρχος σημείωσε τις ενέργειες της δημοτικής αρχής για επιλυθεί το ιδιοκτησιακό πρόβλημα του Κέντρου Κεραμικής, ενώ ειδική αναφορά έκανε στις δράσεις εξωστρέφειας και συνέργειας με τον Δήμο όπως τον Μαθητικό Διαγωνισμό Κεραμικής που θα επαναληφθεί και την επομένη χρονιά δεδομένης της μεγάλης ανταπόκρισης που είχε το 2022.

Ο κ. Αμπατζόγλου, τέλος, τόνισε τη σημασία του αφιερώματος της φετινής έκθεση στα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής και της εθνικής υποχρέωσης να παραμένει η μνήμη άσβεστη.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για τα εγκαίνια της έκθεσης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet