Την 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού γιόρτασαν τα σχολεία του Αμαρουσίου
Αθλητισμός

Την 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού γιόρτασαν τα σχολεία του Αμαρουσίου

Με κοινό σύνθημα «ΆΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» τα σχολεία της πόλης του Αμαρουσίου γιόρτασαν την 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Τον δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου εκπροσώπησε η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ελένη Λέκκα στις δράσεις άθλησης και περιπάτου του 18ου Δημοτικού Σχολείου και της α΄ τάξης του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Αμαρουσίου αντίστοιχα.

Οι μαθητές/τριες του 18ου Δημοτικού Σχολείου με τον διευθυντή Αθανάσιο Γρίβα γιόρτασαν την ημέρα που ήταν αφιερωμένη στα οφέλη της άσκησης και στα αθλητικά ιδεώδη του ευ αγωνίζεσθαι στο κτήμα Συγγρού, με αγώνες ανωμάλου δρόμου, αγώνες ταχύτητας, παιχνίδια ποδοσφαίρου κ.ά., υπό την καθοδήγηση του καθηγητή φυσικής αγωγής Νώντα Μπάιμπα. Η κ. Λέκκα έδωσε την εκκίνηση στους αγώνες ανωμάλου δρόμου, εκφράζοντας «την αγάπη και τη σταθερή στήριξη της δημοτικής αρχής στη νέα γενιά».

Παράλληλα, η α’ τάξη του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου αφιέρωσε την ημέρα σε μία περιήγηση και γνωριμία με την πόλη του Αμαρουσίου, με σταθμούς στους σημαντικότερους πολιτιστικούς χώρους, όπως η Δημοτική Πινακοθήκη, η Δημοτική Βιβλιοθήκη, κ.α.

Ακολούθως τα παιδιά με τη συνοδεία της διευθύντριας Δήμητρας Χατζέλη και των καθηγητών Γεωργία Τράντου, Αικατερίνη Ρουμπή, Ελισσάβετ Σάρδη, Αγγελική Σαράντου και Κωνσταντίνα Σαλαπάτα πήγαν στο δημαρχείο Αμαρουσίου όπου τους υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής και η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ελένη Λέκκα.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η πρόεδρος Ελένη Λέκκα συνομίλησε με τα παιδιά και μετέφερε το θερμό χαιρετισμό του δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, υπογραμμίζοντας τα οφέλη της άθλησης και προτρέποντας τα παιδιά να κάνουν τον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση τρόπο ζωής.

Ο πρόεδρος Δημήτρης Σμυρνής εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου ξενάγησε τους μαθητές και τις μαθήτριες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, απαντώντας σε ερωτήσεις των παιδιών για τη λειτουργία και τις αρμοδιότητές του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet