Τη νέα Δημοτική Ακαδημία «Maroussi Digital Academy» παρουσίασε ο Δήμος Αμαρουσίου
Κοινωνία

Τη νέα Δημοτική Ακαδημία «Maroussi Digital Academy» παρουσίασε ο Δήμος Αμαρουσίου

Τη νέα Δημοτική Ακαδημία «Maroussi Digital Academy», μία πρωτοβουλία του δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, παρουσίασε ο Δήμος Αμαρουσίου και οι συνεργαζόμενοι φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για την υλοποίησή της, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022, στο δημαρχείο Αμαρουσίου.

Ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου σημείωσε ότι «πρόκειται για ένα πρόγραμμα που επιχειρεί να παρέμβει πιλοτικά στο κρίσιμο ζήτημα της απασχόλησης των νέων επιστημόνων και αποτελεί καρπό της συνεργασίας του Δήμου με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης και Νέας Τεχνολογίας. Είναι χαρά μας να συνεργαζόμαστε με κορυφαίους φορείς όπως το Πανεπιστήμιο Πειραιά, τη Samsung, τη Cisco (Networking Academy) και την OTE Academy.

Πρωτοποριακό πρόγραμμα Προσέλκυσης Χορηγικών Πόρων από τον Δήμο Αμαρουσίου για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Αναφερόμενος ο δήμαρχος Αμαρουσίου στην επίτευξη της ίδρυσης της Δημοτικής Ακαδημίας «Maroussi Digital Academy» υπογράμμισε τη σημασία του συνεκτικού προγράμματος Προσέλκυσης Χορηγικών Πόρων «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», το οποίο υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τον Δήμο Αμαρουσίου από τα μέσα του έτους 2020.

«Μακράν μιας αντίληψης –υπογράμμισε- που εξαντλεί το θέμα των Χορηγιών σε κάποιες αποσπασματικές, ευκαιριακές και συνήθως χωρίς συνέχεια παροχές, εμείς, στον Δήμο Αμαρουσίου, δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις που επιτρέπουν ένα σταθερό πλαίσιο συνεργασίας, συστηματικό και συντεταγμένο, για ένα είδος συστράτευσης με τις Επιχειρήσεις, με σκοπό  την ενίσχυση κοινωφελών δράσεων του Δήμου στα πεδία της Κοινωνικής Πολιτικής, του Πολιτισμού/Αθλητισμού, του Περιβάλλοντος & της Απασχόλησης.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» του Δήμου μας, δημιουργήσαμε ένα μεθοδολογικό εργαλείο προσέλκυσης χορηγικών πόρων και εκπαιδεύσαμε με την αναγκαία τεχνογνωσία τα στελέχη του Γραφείου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ενώ παράλληλα αναπτύξαμε δράσεις επικοινωνίας, ανάμεσα στις οποίες η διαδικτυακή σελίδα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ώστε οι Επιχειρήσεις, εγκαίρως και πλήρως ενημερωμένες, να εντάσσουν στον προγραμματισμό της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τους δράσεις για την κάλυψη αναγκών που δεν μπορεί να καλύψει ο Δήμος από άλλες πηγές.

Όλη αυτή η δουλειά βάσης αποδίδει καρπούς, όπως αποδεικνύεται ήδη από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, αλλά και από τη συνεργασία που είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε σήμερα. Τόσο η SAMSUNG όσο και CISCO και η OTE ACADEMY από την πρώτη στιγμή θέλησαν να βοηθήσουν και να συνεργαστούν μαζί μας υποστηρίζοντας τις σχετικές πρωτοβουλίες». ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αμαρουσίου.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet