Τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου στον αγώνα για την επιβίωσή του ζητούν οι εργαζόμενοι στο Σικιαρίδειο
Κοινωνία

Τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου στον αγώνα για την επιβίωσή του ζητούν οι εργαζόμενοι στο Σικιαρίδειο

Με αφορμή την ερώτηση – παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Αμαρουσίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, Λευτέρη Μαγιάκη, προς τη δημοτική αρχή Αμαρουσίου, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, ο πρόεδρος και η γενική γραμματέας του Δ.Σ. του Σωματείου Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος, Θανάσης Σπύρου και Ελευθερία Φραγκογιάννη σημειώνουν τα εξής:

Το Σικιαρίδειο Ίδρυμα είναι Φορέας ορόσημο τόσο στον χώρο της Ειδικής Αγωγής, όσο και στην πόλη του Αμαρουσίου από το 1939, το έτος ιδρύσεώς του, καθώς παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες σε πολίτες ΑμεΑ του Δήμου.

Επίσης, στις εγκαταστάσεις του φιλοξενούνται δωρεάν το Ειδικό Δημόσιο Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Αμαρουσίου.

Τον Οκτώβριο του 2018 υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ της τότε δημοτικής αρχής και του προέδρου του Σικιαριδείου κ. Παρασκευόπουλου, για τη φιλοξενία του ΚΔΑΠ – ΑμεΑ του Δήμου Αμαρουσίου στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος. Η σύμβαση μέχρι και σήμερα δεν έχει εκτελεστεί και πρόσφατα, στα μέσα Μαΐου, υπήρξε εκ νέου ανακοίνωση για προγραμματισμό των έργων, μετά από συνάντηση του νυν δημάρχου κ. Αμπατζόγλου, του κ. Παρασκευόπουλου και του προέδρου της ΠΟΣΓΚΑμεΑ κ. Μοσχολιού.

Επί του παρόντος δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των έργων. Έργα σημαντικά που θα φέρουν νέα πνοή στους δημότες του Αμαρουσίου, το οποίο και επικροτούμε, αλλά θα συνδράμουν και στη συντήρηση και επισκευή του Σικιαριδείου και τα οποία θα χρησιμεύσουν και στη βελτίωση παροχής υπηρεσιών του.

Ευελπιστούμε και προσδοκούμε από τον δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους να προχωρήσουν στις άμεσες ενέργειες, με στόχο να ξεκινήσουν τα έργα το συντομότερο δυνατό.

Επίσης, θα είναι χρήσιμο, το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτικών παρατάξεων, ενώσεων και συλλογικών οργάνων του Δήμου Αμαρουσίου, ανεξαρτήτως πολιτικής, κομματικής και ιδεολογικής τοποθέτησης, να μας στηρίξουν εμπράκτως στον αγώνα που δίνουμε για τη βιωσιμότητα και την απόδοση οριστικής λύσης που αναμένουμε από το υπουργείο Εργασίας.

Μας τιμά το γεγονός ότι αρκετοί εξ’ αυτών κατά την προεκλογική περίοδο επισκέφθηκαν το Ίδρυμα και εξέφρασαν τη αμέριστη στήριξη τους στα αιτήματα μας.

Αναμένουμε να πράξουν παρομοίως και στην παρούσα στιγμή.

Το Σικιαρίδειο Ίδρυμα είναι κομμάτι του Αμαρουσίου και άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης.

Οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη, η οποία είναι πιθανή όσο το υπουργείο κωλυσιεργεί, θα έχει αρνητικό αντίκτυπό και στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet