Τιμήθηκαν οι Κύπριοι Αγωνιστές
Κοινωνία

Τιμήθηκαν οι Κύπριοι Αγωνιστές

Στην εκδήλωση μνήμης και τιμής στον Αγώνα των Κυπρίων ενάντια στην Αγγλική κατοχή, που διοργάνωσε η Εστία Πατερικών Μελετών, στο δημαρχείο Αμαρουσίου, με αφορμή την επέτειο της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα παρέστη ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Γ. Πατούλης συνεχάρη την Εστία Πατερικών Κειμένων (ΕΠΜ) και προσωπικά τον αρχιμανδρίτη Σαράντη Σαράντο, εφημέριο του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου για τη διοργάνωση της επετειακής αυτής εκδήλωσης που τιμά τους αγώνες των Κυπρίων αδελφών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη και τη σημασία της ιστορικής μνήμης και συνείδησης των επιτευγμάτων ενός Ένθους για το παρόν και το μέλλον του κάθε λαού.

Παράλληλα με θέμα «Ελληνική Κύπρος: μνήμες του παρελθόντος, προοπτικές του παρόντος» μίλησε ο Κωνσταντίνος Χολέβας, ενώ ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων – Στρατηγικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ανέπτυξε το θέμα «Πολιτικές, Νομικές και Στρατηγικές όψεις του κυπριακού ζητήματος στην παρούσα συγκυρία».

Επίσης, για τον αφελληνισμό και την τουρκοποίηση της Κύπρου μίλησε ο Χρήστος Παπασωτήριου δικηγόρος παρ΄ Άρείω Πάγω, ιδρυτικό μέλος της ΕΠΜ.

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο δημοτικός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, ενώ τη βραδιά πλαισίωσε με παραδοσιακή κυπριακή μουσική ορχήστρα με τον Κωνσταντίνο Κίκκιλη στο βιολί, τον Γιώργο Παπαϊωάννου στο λαούτο και τη Βασιλική Κίκκιλη στο τραγούδι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet