Τι βγήκε από τη συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων με τη γ.γ. του Δήμου Αμαρουσίου σχετικά με τα ΜΑΠ
Κοινωνία

Τι βγήκε από τη συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων με τη γ.γ. του Δήμου Αμαρουσίου σχετικά με τα ΜΑΠ

Συνάντηση με τη γενική γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου. Τα θέματα που τέθηκαν ήταν τα ωφελούμενα ποσά από τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (2019) και πότε θα υπάρξει η καταβολή τους.

Όπως επισημαίνει η ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου, η γενική γραμματέας παραδέχτηκε καταρχήν ότι υπάρχει χρέος της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου απέναντι στους συναδέλφους των τεχνικών υπηρεσιών, αλλά δεν υπήρξε καμιά δέσμευση για το πότε θα καταβληθούν, με την επίκληση της γραφειοκρατίας που υπάρχει. Σχετικά με την καταβολή σε χρήμα για το γάλα του 2019 δεσμεύτηκε ότι θα δει τις συμβάσεις και μέσα στα επόμενα 24ώρα θα απαντήσει.

Από τη μεριά της ΔΑΣ ΟΤΑ τέθηκε εκ νέου το ζήτημα της ασφάλειας των συναδέλφων όσον αφορά τα δύο αμαξοστάσια του Δήμου Αμαρουσίου και το δημαρχείο, αλλά και το κτήριο που στεγάζεται το νομικό πρόσωπο του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, ενώ παραδόθηκε σχετικό υπόμνημα.

«Για όλα τα παραπάνω απάντηση δεν πήραμε, εκτός από το γεγονός ότι άμεσα η διοίκηση του Δήμου θα προχωρήσει στην πρόσληψη ενός τεχνικού ασφαλείας και ότι από τους κοινόχρηστους χώρους (αίθριο και διαδρόμους) του δημαρχείου, άμεσα θα αποχωρήσουν όλα τα επικίνδυνα αντικείμενα» αναφέρει η ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου και προσθέτει:

«Επίσης, το επόμενο διάστημα η διοίκηση του Δήμου θα προχωρήσει σε σύμβαση με μικροβιολογικό εργαστήριο προκειμένου οι συνάδελφοι να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. 

Συνάδελφοι δεν πρέπει να περιμένουμε πότε θα έρθει η σειρά μας. Η καλύτερη απάντηση σε όλα αυτά είναι η μαζική συμμετοχή μας στην απεργία στις 8 του Μάρτη. Να βουλιάξουμε την Αθήνα. Τα παιδιά μας, τα παιδιά που χάθηκαν ήταν αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής. Μιας πολιτικής που θέλει η ασφάλεια της εργασίας μας να αποτελεί κόστος και αυτό το κόστος προσπαθούν να το μειώσουν όσο περισσότερο γίνεται.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους όχι μόνο να απεργήσουν αλλά και να κατέβουν μαζικά στη συγκέντρωση στα προπύλαια του πανεπιστημίου στις 12:30. Να δώσουμε απάντηση σε όλους αυτούς που μας κυβέρνησαν ότι το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί. Δεν θα το αφήσουμε εμείς να ξεχαστεί. 

Απαιτούμε τώρα, όχι χθες, να παρθούν μέτρα για την ασφάλειά μας».  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet