Τι γίνεται με την ασφάλιση των οχημάτων του Δήμου;
Κοινωνία

Τι γίνεται με την ασφάλιση των οχημάτων του Δήμου;

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου εμμένει στις καταγγελίες του για κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων του Δήμου, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής. Στην ανακοίνωση που ακολουθεί επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα κανένα όχημα δεν είναι εφοδιασμένο με τα κατάλληλα ασφαλιστικά έγγραφα, με αποτέλεσμα να κόβονται κλήσεις από την Τροχαία. Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου, τα έγγραφα που έχει στείλει προς τον Δήμο και την ασφαλιστική εταιρεία, έγγραφο του Δήμου που βεβαιώνει ότι τα οχήματα είναι ασφαλισμένα από τις 6/3/2014, καθώς και μία κλήση 1.000 ευρώ για σχετική παράβαση από όχημα του Δήμου, βεβαιωμένη στις 11/3/2014!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24/4/2014

Τον Σεπτέμβρη του 2013 το Σωματείο μας είχε κάνει παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας μόλις διαπίστωσε ότι υπάρχουν ανασφάλιστα οχήματα και οχήματα που έφεραν ασφαλιστήριο συμβόλαιο από εταιρεία που είχε κλείσει…

Σήμερα ερχόμαστε πάλι να διαπιστώσουμε ότι κάποιοι δεν φρόντισαν να έχουν τα οχήματα του Δήμου μας τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που προβλέπετε από τον ΚΟΚ. Για ακόμη μία φορά διαπιστώνουμε την ανικανότητά τους να κάνουν τα αυτονόητα. Από τον Μάρτιο του 2014 που έληξαν όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των οχημάτων δόθηκαν αντίγραφα μιας βεβαίωσης, με αριθμό Πρωτόκολλου…. από την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ότι το σύνολο των οχημάτων του Δήμου μας είναι ασφαλισμένα “με την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να πληρωθούν τα ασφάλιστρα”. Μέχρι και σήμερα σε κανένα όχημα δεν υπάρχει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που προβλέπεται, με αποτέλεσμα η Τροχαία να κόβει κλήση στους οδηγούς .

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην θέσουν σε κυκλοφορία κανένα όχημα που δεν έχει τα προβλεπόμενα συνοδευτικά έγγραφα του οχήματος και το πρωτότυπο ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Σύμφωνα με τον Νόμο 4141/5-4-2013 προβλέπονται οι εξής κυρώσεις:

Σε περίπτωση κυκλοφορίας οχήματος χωρίς την κατά το άρθρο 2 ασφαλιστική κάλυψη, επιβάλλονται, πέραν των αναγραφομένων στο άρθρο 12 ποινών, και οι παρακάτω κυρώσεις:

α) Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος για δέκα (10) ημέρες, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής. Επί εμπλοκής οχήματος σε ατύχημα επί τόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο (2) χρόνια και επί υποτροπής για τρία (3) χρόνια. Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής 1.000 ευρώ για φορτηγά, 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Έγγραφο Δήμου ΑμαρουσίουΈγγραφο Σωματείου 2Κλήση ΤροχαίαςΈγγραφο Σωματείου 1

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet