Τους 588 εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τίμησε ο Δήμος Αμαρουσίου
Κοινωνία

Τους 588 εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τίμησε ο Δήμος Αμαρουσίου

Τους 588 μαθητές από τα δημόσια σχολεία του Αμαρουσίου, μεταξύ των οποίων και τον πρώτο των πρώτων πανελλαδικά, που επέτυχαν την εισαγωγή τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας κατά το 2017, τίμησε και φέτος ο Δήμος στην καθιερωμένη ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο αμφιθέατρο της ΟΤΕcademy. Τους τιμητικούς επαίνους και τα δώρα στους πρώτους των πρώτων, παρέδωσαν ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, και ο γραμματέας Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ιωάννη Σ. Λάτση», Δημήτρης Αφεντούλης, που επιβράβευσε τους άριστους των εισαχθέντων με ένα ξεχωριστό δώρο.

Παρουσία καθηγητών, συγγενών αλλά και φίλων των παιδιών, ο δήμαρχος Αμαρουσίου χαιρέτισε την εκδήλωση, ζητώντας ταυτόχρονα να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων από τη θεομηνία που έπληξε τη Δυτική Αττική.

«Σήμερα χειροκροτούμε την προσπάθεια. Παρά τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα, την παιδεία, την Αυτοδιοίκηση, στεκόμαστε στο πλευρό των παιδιών μας και κάνουμε ό,τι μπορούμε. Δήμος, καθηγητές, γονείς, κοινωνικοί εταίροι ενώνουμε τις δυνάμεις μας για το καλό των παιδιών μας, το παρόν και το μέλλον τους. Ευχαριστούμε θερμά το Κοινωφελές Ίδρυμα “Ιωάννη Σ. Λάτση” που στηρίζει τους άριστους της πόλης μας μέσα από το σημερινό πρόγραμμα επιβράβευσης, αλλά και μέσα από το πρόγραμμα υποτροφιών, με κοινωνικά κριτήρια, σε πρωτοετείς φοιτητές που πέτυχαν σε σχολές εκτός Αττικής, που έχει ήδη προκηρύξει ο Δήμος μας. Πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη έρχεται μέσα από την προσπάθεια όλων μας. Προς αυτή την κατεύθυνση πράττουμε».

Ο κ. Πατούλης συνεχάρη όλα τα παιδιά και τους ευχήθηκε καλή φοιτητική χρονιά, καλή δύναμη και να έχουν πίστη ότι μπορούν να καταφέρουν όποιον στόχο και αν βάλουν. Συνεχάρη, επίσης, τους καθηγητές και τους γονείς για τη σημαντική τους υποστήριξη, ως συναγωνιστές των παιδιών στην πορεία τους προς την επιτυχία, και ευχαρίστησε τους αρμόδιους παράγοντες από μέρους του Δήμου, τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Δημήτρη Καρλαύτη, τον πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, την αντιδήμαρχο Δημοσίων Σχέσεων, Ρένα Χαλιώτη και το Τμήμα Υποστήριξης Δομών Εκπαίδευσης, για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος «Ιωάννη Σ. Λάτση» ανέφερε: «Είναι χαρά μας που για δεύτερη χρονιά βρισκόμαστε στη μεγάλη αυτή γιορτή, τιμώντας τα παιδιά της πόλης για την εξαιρετική τους επίδοση. Είναι χαρά μας που βλέπουμε ότι την προσπάθεια αυτή αγκαλιάζουν σύσσωμοι γονείς, δάσκαλοι, δημοτικοί παράγοντες. Θέλουμε να σταθούμε και στο πλευρό των μαθητών που αδυνατούν να φοιτήσουν σε άλλη πόλη, ώστε να μην πάει χαμένη η προσπάθειά τους. Γιατί πιστεύουμε ότι μόνο μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες έρχεται η ανάπτυξη, προκειμένου να κρατηθούν οι νέοι στη χώρα μας. Κλείνοντας, να ευχηθώ στους επιτυχόντες λαμπρή σταδιοδρομία, καλή Υγεία και πολλή τύχη».

Ανεξαιρέτως οι επιτυχόντες μαθητές έλαβαν τιμητικό έπαινο και μία έκδοση για τις Πρώτες Βοήθειες. Στους εισαχθέντες που συγκέντρωσαν από 18.000 μόρια έως 18.500 μόρια, το ΙΚΤΕΟ Κόμβος Κηφισίας και τα καταστήματα Public προσέφεραν δώρα τεχνολογίας. Οι πρώτοι των πρώτων ανάμεσα στους εισαχθέντες, που συγκέντρωσαν από 18.500 μόρια και άνω, παρέλαβαν ένα laptop σύγχρονης τεχνολογίας, ως επιβράβευση της προσπάθειάς τους από μέρους του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ιωάννη Σ. Λάτση».

Από τους μαθητές των δεκατριών σχολείων, από το 1ο Λύκειο, το 2ο Λύκειο, το 3ο Λύκειο, το 4ο Λύκειο, το 5ο Λύκειο, το 6ο Λύκειο, το 8ο Λύκειο, το 9ο Λύκειο, το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Αναβρύτων, το 1ο ΕΠΑ.Λ, το 2ο ΕΠΑ.Λ, το 3ο ΕΠΑ.Λ και το ΕΠΑ.Λ Αναβρύτων, οι 416 επέτυχαν την εισαγωγή τους σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και οι υπόλοιποι 172 σε Ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας.

Οι επιτυχόντες μαθητές κατά την παραλαβή του επαίνου τους ανά σχολείο έχουν αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο του Δήμου Αμαρουσίου.

Την εκδήλωση χαιρέτισε, επίσης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Δημήτρης Καρλαύτης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Βραχνός, οι αντιδήμαρχοι Ρένα Χαλιώτη, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Σπύρος Σταθούλης, Κώστας Ρώτας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Βλάχου-Σταματάκη, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Νίκος Πέππας, Πέτρος Κόνιαρης, Αθανάσιος Βελής, καθώς και η εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας, προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, Αναστασία Ανθή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet