Το αίτημα για στέγαση προσφύγων στο Μαρούσι επαναφέρουν οι Εκτός των Τειχών
Κοινωνία

Το αίτημα για στέγαση προσφύγων στο Μαρούσι επαναφέρουν οι Εκτός των Τειχών

Η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Εκτός των Τειχών Αμαρουσίου επαναλαμβάνει το αίτημά της προς τη δημοτική αρχή της πόλης για τη στέγαση προσφύγων στις γειτονιές της πόλης με αφορμή την «την απάνθρωπη βίαιη μεταφορά των προσφύγων της Μαλακάσας σε άλλα στρατόπεδα».

Όπως αναφέρει, «οι πολιτικές της κυβέρνησης είναι μια βιομηχανία πόνου, ξεριζωμού, ρατσισμού. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει με μαύρα γράμματα το τι γίνεται με το προσφυγικό στην Ελλάδα. Κάθε πολίτης που έχει σαν πρωταρχική αξία την ανθρώπινη ζωή, πρέπει να σταθεί απέναντι».

Παράλληλα, το Εκτός των Τειχών καταγγέλλει ότι «περίπου 1.000 άνθρωποι που ζούσαν στο στρατόπεδο 2 της Μαλακάσας αναγκάστηκαν, με απειλές και εκβιασμούς, να εγκαταλείψουν το μέρος στο οποίο ζούσαν εδώ και δύο χρόνια, το οποίο ήδη είχε άθλιες συνθήκες ζωής, και να πάνε σε άλλα, ακόμα χειρότερα και ακόμα πιο απομακρυσμένα, όπως το Κουτσόχερο στη Λάρισα, ο Κατσικάς στα Γιάννενα, το στρατόπεδο της Καβάλας κ.α.».

«Οι πρόσφυγες εξεγέρθηκαν για μέρες, εξοργισμένοι με τη διοίκηση του στρατοπέδου, αλλά και με το υπουργείο Μετανάστευσης και την κυβέρνηση, και είμαστε στο πλευρό τους» δηλώνουν τα μέλη της Κίνησης και προσθέτουν:

«Πρόκειται για μια πολλοστή προσφυγιά. Κάποιοι άνθρωποι που εργάζονταν στην Αθήνα, στον Αυλώνα, στα Οινόφυτα κ.α., όσα από τα παιδιά πήγαιναν σχολείο στον Ωρωπό, στον Αυλώνα ή στο Χαλκούτσι, αλλά και το σύνολο των οικογενειών που είχαν υποβάλει αίτηση ασύλου και την παρακολουθούσαν στις αρμόδιες υπηρεσίες στην Αθήνα και τον Πειραιά, τώρα αναγκάζονται να τα ξαναβρούν και να τα ξανακάνουν όλα από την αρχή. Είναι ένα ακόμη επεισόδιο στο σχέδιο της κυβέρνησης “να τους κάνουμε τη ζωή κόλαση”.

Και είναι απόλυτα εναρμονισμένο με τη φονική πρακτική των επαναπροωθήσεων τις οποίες έχει η κυβέρνηση το θράσος να αρνείται, ακόμα και μετά από δεκάδες δημοσιεύσεις και έρευνες διεθνών μέσων και οργανισμών, ακόμα και αν η Ελλάδα είναι σε καθεστώς επιτήρησης για την αστυνομική βία και την καταπάτηση δικαιωμάτων. Αυτή την πραγματικότητα ανέδειξε η δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ και δέχτηκε τα πυρά της κυβέρνησης και των φιλοκυβερβητικών ΜΜΕ -και μάλιστα λίγες μέρες πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που συμβολίζει τον αγώνα για ελευθερία. Η όξυνση όλων αυτών των πολιτικών που κατήγγειλε η δημοσιογράφος, αλλά και που παλεύει ολόκληρο το κίνημα εδώ και χρόνια, πέρα από τους νεκρούς που κοστίζει, αποθρασύνει ξανά τα φασιστικά τάγματα εφόδου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet