Το Ενωμένο Μαρούσι καταδικάζει απερίφραστα τη φασιστική επίθεση στο Ηράκλειο
Κοινωνία

Το Ενωμένο Μαρούσι καταδικάζει απερίφραστα τη φασιστική επίθεση στο Ηράκλειο

Η δημοτική παράταξη Ενωμένο Μαρούσι καταδικάζει απερίφραστα τη φασιστική επίθεση σε εκδήλωση της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), που σημειώθηκε στον Δήμο του Ηρακλείου την Κυριακή 3 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, η παράταξη αναφέρει: «Στην επίθεση τραυματίστηκε η Αφροδίτη Φράγκου, δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου, της παράταξης Εκτός των Τειχών, με την οποία επικοινώνησε τηλεφωνικώς ο επικεφαλής της παράταξής μας, Γιώργος Καραμέρος, για να ενημερωθεί για το συμβάν και να της ευχηθεί περαστικά».

Παράλληλα, η παρατάξη τονίζει ότι το Ενωμένο Μαρούσι καλεί τους δημοκρατικούς πολίτες σε «εγρήγορση και ενεργή καταδίκη των φασιστικών επιθέσεων που υποδαυλίζονται από την κυβερνητική ρητορική της θεωρίας των δύο άκρων, τις επιθέσεις στον συνδικαλισμό και στις εργατικές διεκδικήσεις. Ακόμη από την τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο γνωστών για το φιλοχουντικό και ακροδεξιό παρελθόν τους προσώπων».

Επίσης, σημειώνει ότι «η μάχη ενάντια στον φασισμό και στον ναζισμό δίνεται σε κάθε γειτονιά και σε κάθε Δήμο. Οι δημοκρατικοί πολίτες δεν πρέπει να επαναπαύονται λόγω της καταδίκης της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής πριν από έναν χρόνο».

«Η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου οφείλει να σταματήσει, ακολουθώντας την κυβερνητική πολιτική, να… χαϊδεύει την ακροδεξιά και να ταχθεί υπέρ του ψηφίσματος καταδίκης των φασιστικών επιθέσεων που θα καταθέσει η παράταξή μας στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου», υπογραμμίζει το Ενωμένο Μαρούσι.

Παράλληλα, καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην αντιφασιστική συγκέντρωση που διοργανώνεται το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, στις 15:00, στην Ομόνοια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet