Το Μαρούσι γιόρτασε την Παρασκευή τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος
Κοινωνία

Το Μαρούσι γιόρτασε την Παρασκευή τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος

Το Μαρούσι γιόρτασε την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022 τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο ομώνυμο παρεκκλήσι της πλατείας Αγίας Λαύρας, παρουσία του δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, σύσσωμης της δημοτικής αρχής και πιστών.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό του πανηγυρίζοντος ναού προεξήρχε ο αρχιμανδρίτης Νικάνωρ Καραγιάννης, τακτικός ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού και έλαβαν μέρος ο πρωτοπρεσβύτερος και προϊστάμενος του ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου Χρήστος Μαρούδας, ο παν. εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου π. Τιμόθεος Κατάρας και ο εφημέριος του Ιερού Ναού της Αγίας Ματρώνας π. Γεώργιος Κωστής.

Στη συνέχεια ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας πέριξ της πλατείας.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου αντάλλαξε ευχές με τους πατέρες της Εκκλησίας και τους παρευρισκομένους πιστούς, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον ειδικό συμβολισμό της εορτής.

Στον εορτασμό του παρεκκλησίου της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, οι αντιδήμαρχοι Κώστας Ρώτας, Ευάγγελος Κάββαλος, Επαμεινώνδας ΚατσιγιάννηςΓιάννης Νικολαράκος, Ρένα Χαλιώτη, Γιάννης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας, ο πρόεδρος ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, η πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελένη Βλάχου, ο αντιπρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Κων/νος Αντωνόπουλος, καθώς και φορείς και παράγοντες της πόλης του Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet