Ροή Ειδήσεων
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Άη Γιάννη στην Αγία Παρασκευή Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Άη Γιάννη στην Αγία Παρασκευή Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την υπογείωση δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας στον Δήμο Κηφισιάς Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την υπογείωση δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας στον Δήμο Κηφισιάς Κων. Χριστόπουλος: Πόση Νέα Δημοκρατία αντέχει ακόμα η Πεντέλη; Κων. Χριστόπουλος: Πόση Νέα Δημοκρατία αντέχει ακόμα η Πεντέλη; Στο επίκεντρο ο εθελοντισμός στη συνάντηση Χ. Μπονάτσου με την ιρακινή διπλωματική αποστολή Στο επίκεντρο ο εθελοντισμός στη συνάντηση Χ. Μπονάτσου με την ιρακινή διπλωματική αποστολή Αττική: 495 παραβάσεις από οδηγούς ηλεκτρικών πατινιών  μέσα σε μία ημέρα Αττική: 495 παραβάσεις από οδηγούς ηλεκτρικών πατινιών μέσα σε μία ημέρα Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Άη Γιάννη στην Αγία Παρασκευή Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Άη Γιάννη στην Αγία Παρασκευή Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την υπογείωση δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας στον Δήμο Κηφισιάς Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την υπογείωση δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας στον Δήμο Κηφισιάς Κων. Χριστόπουλος: Πόση Νέα Δημοκρατία αντέχει ακόμα η Πεντέλη; Κων. Χριστόπουλος: Πόση Νέα Δημοκρατία αντέχει ακόμα η Πεντέλη; Στο επίκεντρο ο εθελοντισμός στη συνάντηση Χ. Μπονάτσου με την ιρακινή διπλωματική αποστολή Στο επίκεντρο ο εθελοντισμός στη συνάντηση Χ. Μπονάτσου με την ιρακινή διπλωματική αποστολή Αττική: 495 παραβάσεις από οδηγούς ηλεκτρικών πατινιών  μέσα σε μία ημέρα Αττική: 495 παραβάσεις από οδηγούς ηλεκτρικών πατινιών μέσα σε μία ημέρα

Το Μαρούσι ετοιμάζεται για αποκριάτικο ξεφάντωμα

Το Μαρούσι ετοιμάζεται για αποκριάτικο ξεφάντωμα

Το Μαρούσι γιορτάζει την Αποκριά με υπέροχα ψυχαγωγικά και δημιουργικά δρώμενα για τους μικρούς φίλους του Δήμου Αμαρουσίου, αλλά και για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.

Οι πεζόδρομοι του ιστορικού εμπορικού κέντρου, η πλατεία Ευτέρπης, καθώς και το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, η Βορέειος Βιβλιοθήκη και το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής, το Σάββατο 15, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου ντύνονται στα χρώματα της Αποκριάς και γίνονται σημεία αναφοράς της μεγάλης γιορτής, όπου τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη διασκέδαση έχουν η μουσική, οι ζογκλέρ, οι μασκότ, το θεατρικό παιχνίδι, ο καραγκιόζης, οι κατασκευές αποκριάτικης μάσκας και χαρταετού.

«Ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνει μια σειρά από αποκριάτικες εκδηλώσεις που διατηρούν την πολιτιστική μας παράδοση και που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Σας προσκαλούμε, να ζήσουμε όλοι μαζί στους ρυθμούς της Αποκριάς και να απολαύσουμε αξέχαστες στιγμές κεφιού, χαράς και κοινωνικής συναναστροφής» δηλώνει σχετικώς ο δήμαρχος της πόλης Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Μαρούσι

  • Σάββατο 15 Φεβρουαρίου

Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής (Κηφισιάς 207, Μαρούσι, αίθουσα ΤΟΛ), Ώρα:13:00. Παιδική παράσταση Καραγκιόζη: «Το Καρναβάλι του Καραγκιόζη», του Κώστα Σπυρόπουλου, από το Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου.
Είσοδος ελεύθερη.

  • Σάββατο 22 Φεβρουαρίου

Πεζόδρομοι ιστορικού εμπορικού κέντρου, ώρα: 11:00 -15:00 Μουσική / Dj / Συγκρότημα BARALA / Ζογκλέρ / Ξυλοπόδαροι / Μασκώτ / Roller Show / Μπαλόνια με Δώρα.

Πλατεία Ευτέρπης ΗΣΑΠ:

11:00 Παιδική Θεατρική Παράσταση: «Ο Χορός της Αποκριάς». Ο Αρλεκίνος και η Κολομπίνα μας ταξιδεύουν στο χορό της Αποκριάς. Μάσκες, καπέλα, σερπαντίνες, κομφετί και χρώματα πολλά θα μας ταξιδέψουν στο χορό της Αποκριάς.

12:00 Χορευτικές παραστάσεις από χορευτικά τμήματα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού.

Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού (Βασ. Σοφίας 85)

11:00-14:00 Εργαστήρι Κατασκευής Χαρταετού, από το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Δήμου Αμαρουσίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Εικαστικών και Σύγχρονων Τεχνών Δήμου Αμαρουσίου. Για παιδιά 10-15 ετών. Δωρεάν για παιδιά & γονείς, με απαραίτητη τηλεφωνική προεγγραφή σε επικοινωνία με το Μουσείο.

Βορέειος Βιβλιοθήκη (Στ. Δραγούμη 30 & Μιλιτιάδου)

12:00-13:30 Εργαστήρι αποκριάτικης μάσκας, από τη Βορέειο Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου. Για παιδιά 5-12 ετών. Ταξιδεύουμε ανά τις ηπείρους και γνωρίζουμε διαφορετικούς πολιτισμούς. Με τη βοήθεια του Παγκόσμιου Χάρτη Δραστηριότητας ανακαλύπτουμε τα πιο διάσημα καρναβάλια του κόσμου! Δημιουργούμε τις δικές μας αποκριάτικες κατασκευές. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ. 210-61.47.181. Δωρεάν συμμετοχή.

•   Κυριακή  23 Φεβρουαρίου

Πεζόδρομοι ιστορικού εμπορικού κέντρου, ώρα 11:00-15:00, Μουσική /Dj / Face Painting / Μασκώτ / Τρενάκι για Παιδιά.

Δημοφιλή άρθρα