Το Παλαιό Μαρούσι… ζωντανεύει μέσα από προσωπικά αρχεία Μαρουσιωτών
Κοινωνία

Το Παλαιό Μαρούσι… ζωντανεύει μέσα από προσωπικά αρχεία Μαρουσιωτών

Ο Δήμος Αμαρουσίου ξαναζωντανεύει το Μαρούσι του χθες, ξυπνά μνήμες, γεννά νοσταλγία για τους μεγαλύτερους, ζωντανεύει το παρελθόν για τους νεότερους μέσα από την ανάδειξη των προσωπικών αρχείων και κειμηλίων των Μαρουσιωτών, με την έκδοση λευκώματος με τίτλο «Το Παλαιό Μαρούσι», Στο πλαίσιο αυτό ζητά τη συνεργασία και την αρωγή των πολιτών του Δήμου που επιθυμούν να συμβάλλουν με φωτογραφίες, επιστολές, πληροφορίες και άλλα τεκμήρια στο εγχείρημα αυτό.

Εικόνες από το Μαρούσι του χθες μαζί με τους ανθρώπους του συναντώνται στο λεύκωμα «Το Παλαιό Μαρούσι» που φιλοδοξεί να εκδώσει ο Δήμος Αμαρουσίου. Σκοπός της έκδοσης είναι, σύμφωνα με τον Δήμο, οι νέες γενιές να έλθουν σε γνωριμία με τις ρίζες τους, με άλλες αλλοτινές εποχές, με μαρτυρίες μέσα από τον φωτογραφικό φακό, αλλά και μέσα από τα χειρόγραφα ανθρώπων που συναποτέλεσαν την κοινότητα των Μαρουσιωτών του χθες.

Προσκαλώντας τους πολίτες να βοηθήσουν στη δημιουργία του λευκώματος η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου σημειώνει:

«Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος ζητεί τη συμβολή και τη βοήθεια των Μαρουσιωτών που έχουν στη διάθεσή τους ενθύμια, αντικείμενα, μνήμες για πρόσωπα και καταστάσεις και επιθυμούν να συμπεριληφθούν στην έκδοση. Τους καλούμε να τα ανασύρουν και να μας επιτρέψουν να τα καταγράψουμε, να τα σκανάρουμε ή να τα φωτογραφίσουμε προκειμένου να μπορέσουμε να τα ενσωματώσουμε στο ιστορικό αυτό έργο, αντάξιο της ιστορίαςαυτού του τόπου και των ανθρώπων του.

»Το πλούσιο ανέκδοτο υλικό που υπάρχει στο σπίτι κάθε Μαρουσιώτη θέλουμε να το αναδείξουμε ως κομμάτι του αλλοτινού “γίγνεσθαι” αυτής της πόλης, μέσα από την αποτύπωσή του σε ένα εκδοτικό έργο που θα φέρει την υπογραφή των ίδιων των κατοίκων της πόλης. Στις πηγές του λευκώματος θα υπάρχει ξεχωριστή αναφορά σε όλους τους Μαρουσιώτες που θα έχουν συμβάλει στην υλοποίησή του».

Η συλλογή του υλικού θα πραγματοποιείται μέχρι την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στους αριθμούς τηλεφώνου 213 2038315 και 213 2038302.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet