Το πρόγραμμα ανακύκλωσης της Περιφέρειας Αττικής «Τhe Green City» στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα
Κοινωνία

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης της Περιφέρειας Αττικής «Τhe Green City» στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα

Τη δράση του προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης «The Green City» της Περιφέρειας Αττικής αγκάλιασε την Τρίτη το πρωί το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη.

Οι καταρτιζόμενοι του Σικιαριδείου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το Πράσινο Κινητό Σημείο και να ενημερωθούν για την ανακύκλωση. Τη δράση παρακολούθησαν και μέλη της Ένωσης Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών Σικιαριδείου Ιδρύματος.

Η κ. Κεφαλογιάννη δήλωσε σχετικά: «Μια ξεχωριστή δράση η σημερινή, στο αναγεννημένο Σικιαρίδειο Ίδρυμα. Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και όλοι εμείς στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής στηρίζουμε διαχρονικά το όραμα του Σικιαριδείου για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της άρσης των κοινωνικών ανισοτήτων στην εκπαίδευση και στην κοινωνική φροντίδα. Με όχημα -λοιπόν- την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος, τα παιδιά μέσα από τέτοιες δράσεις γίνονται δημιουργικά και κοινωνικοποιούνται και αυτό μας γεμίζει χαρά. Θέλω να ευχαριστήσω αλλά και να συγχαρώ την πρόεδρο Κορίνα Λιούτα, η οποία αμέσως ανταποκρίθηκε στην ιδέα αυτή».

Η πρόεδρος του Σικιαριδείου Ιδρύματος Κορίνα Λιούτα ευχαρίστησε την αντιπεριφερειάρχη Λουκία Κεφαλογιάννη, επισημαίνοντας ότι «η νέα διοίκηση του Σικιαριδείου Ιδρύματος έχει στους στόχους της και τη σημασία της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των παιδιών και νέων που εκπαιδεύονται στο Ίδρυμα και την επικαιροποίηση της αντίληψης τους στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης στις οποίες η ανταποδοτική ανακύκλωση είναι σημαντικό στοιχείο γνώσης».

Η κ. Λιούτα συμπλήρωσε «Για τους ωφελούμενους του Ιδρύματος τα πρακτικά παραδείγματα της κατανομής των απορριμμάτων στους 8 κάδους ανακύκλωσης που έφερε το φορτηγό, η γενικότερη ενημέρωση για το πρόγραμμα “The Green City” της Περιφέρειας Αττικής προσθέτει στην ενδυνάμωση των παιδιών και νέων με αναπηρίες και αναπτυξιακές διαταραχές, στις ανάγκες και στόχους ισότιμης ένταξής τους στο κοινωνικό σύνολο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet