Παραμύθι κατά του εθισμού στο διαδίκτυο παρουσιάστηκε στο δημαρχείο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Παραμύθι κατά του εθισμού στο διαδίκτυο παρουσιάστηκε στο δημαρχείο Αμαρουσίου

Το βιβλιοπαραμύθι «Ο υπέροχος κόσμος της Μελάνιας. Η φτερωτή ποδηλατούλα», το πρώτο παραμύθι στην Ελλάδα κατά του εθισμού στο διαδίκτυο, παρουσιάστηκε στα παιδιά από τη συγγραφέα Λία Λάππα, σε ειδική εκδήλωση στο δημαρχείο Αμαρουσίου.

Η συγγραφέας του παραμυθιού εκτός από τους κεντρικούς ήρωες έδωσε ρόλο και στον δήμαρχο Αμαρουσίου, δημιουργώντας τον παιδικό ήρωα κ. Πονοψυχούλη τον δήμαρχο του Μελανοχωρίου, ο οποίος βρίσκεται κοντά στα παιδιά και στη νέα γενιά γενικότερα.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, καλωσορίζοντας στο δημαρχείο τους γονείς και τα παιδιά, ευχήθηκε στη συγγραφέα να είναι καλοτάξιδη η προσπάθειά της, υπογραμμίζοντας:

«Είναι συγκινητικό να εμπνεύσεις μία συγγραφέα σε ένα παιδικό παραμύθι και αυτή η έμπνευση να μετουσιώνεται σε πράξη. Προφανώς, η κ. Λάππα ήθελε να δημιουργήσει έναν ήρωα των τοπικών κοινωνιών και της καθημερινότητας, ώστε, μέσα από εκεί να περάσει διδάγματα στα παιδιά, όπως, της αλληλεγγύης, της αλληλοβοήθειας, της αγάπης.

»Ίσως, είναι υπερβολή να είναι κανείς ήρωας σ΄ ένα παραμύθι, γιατί πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε πολλά περισσότερα για να μπορέσουμε να γίνουμε ήρωες. Παρά ταύτα, παίρνουμε το θετικό της δημιουργίας αυτής. 

»Το ενδιαφέρον μας πρέπει να αρχίζει από τα παιδιά και να τελειώνει στα παιδιά, που είναι το μέλλον μας. Είναι αυτό που χρωστάμε να τους δώσουμε, περισσότερο από όσα έδωσαν σε εμάς οι προηγούμενοι, είτε αυτό σχετίζεται με το περιβάλλον, είτε σχετίζεται με αξίες».

Στην παρουσίαση οι γονείς παρακολούθησαν ένα μικρό σεμινάριο για τον εθισμό στην τεχνολογία, ενώ τα παιδιά ζωγράφισαν τους ήρωες του παραμυθιού, που έδειξαν με ενθουσιασμό στον κ. Πατούλη.

Στη εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρένα Χαλιώτη, Στέφανος Τσιπουράκης και Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet