Το «σύστημα Πατούλη» έπαθε αλλά δεν έμαθε
Κοινωνία

Το «σύστημα Πατούλη» έπαθε αλλά δεν έμαθε

Με αφορμή απάντηση της Δημοτικής Αρχής σε δελτίο τύπου του Συνδυασμού μας για το ζήτημα της τιμής ζώνης των εργατικών κατοικιών στο Μαρούσι σημειώνουμε τα παρακάτω:

Με μεγάλη ανυπομονησία περιμέναμε το επόμενο επεισόδιο στη σειρά «Το σύστημα Πατούλη δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα». Η Δημοτική Αρχή φρόντισε να μην μας απογοητεύσει: με μια ανακοίνωση που βρίθει από «μεγάλα λόγια» και άστοχα επιχειρήματα, το «σύστημα Πατούλη» απέδειξε για άλλη μια φορά ότι έχει το πολιτικό ακαταλόγιστο.

Ακαταλόγιστο που νομίζει ότι θα λειτουργήσει και ως μη καταλογισμός ευθυνών έναντι των αδυναμιών, της ασυνέπειας και της αδράνειάς της. Περιμένουμε ασφαλώς με αγωνία τις φωτογραφίες που θα μας απαντήσουν με «εικόνες» γιατί τώρα, αφού τελικά δεν πήρε το χρίσμα ο κ. Πατούλης για το Δήμο της Αθήνας, συνειδητοποίησε ότι στο Μαρούσι οι τιμές ζώνης στις εργατικές κατοικίες είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Ο Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγ. Κωνσταντίνος» έχει επισημάνει ότι «στον οικισμό μας η τιμή ζώνης είναι 1.850 €, η μεγαλύτερη τιμή ζώνης, εργατικών κατοικιών, στην Ελλάδα!» Αυτό είναι ένα από τα προβλήματα που αντιπροσωπεία του Συνδυασμού μας σε συνάντηση με τον Σύλλογο κατέγραψε, προκειμένου με σοβαρότητα και συνέπεια να αναζητήσουμε λύσεις.

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια, λοιπόν, για το «σύστημα Πατούλη»: δεν μπόρεσε να εμβολιαστεί εγκαίρως με κοινωνική ευαισθησία και πολιτική ουδετερότητα και κατηγορεί τώρα όσους αγωνίζονται για τα συμφέροντα των κατοίκων της πόλης μας ότι είναι «μπαχαλάκηδες» και «μηδενιστές».

Αλλά αυτά ξέρει, αυτά κάνει: η διοίκηση Πατούλη απλά αναπαράγει το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι όποιος της ασκεί κριτική απαξιώνει το «έργο» της, του οποίου τις συνέπειες ζούμε καθημερινά.

Ίσως επειδή το «σύστημα Πατούλη» δεν βιώνει την ίδια κρίση με τους δημότες, θεωρεί ότι η κατάσταση που ζούμε δεν χρήζει αλλαγής ή βελτίωσης.

  • Επειδή, όμως, η διοίκηση Πατούλη είναι η διοίκηση των «έργων βιτρίνας».
  • Επειδή το «σύστημα Πατούλη» είναι το σύστημα του πολιτικού κατεστημένου.
  • Επειδή η παράταξη του απερχόμενου Δημάρχου είναι η παράταξη της κοινωνικής συντριβής και των πολιτικών υποχωρήσεων.

Για όλα αυτά θα επαναλάβουμε: o πανικός των κυβερνώντων είναι μεταδοτικός. Συστήνεται σε όσους αντιγράφουν τη λογική τους να προστατευτούν, πριν ο πολιτικός ιός γίνει ανίατη ασθένεια για τους δημότες του Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet