Το 1ο Κέντρο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα είναι στο Μαρούσι
Κοινωνία

Το 1ο Κέντρο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα είναι στο Μαρούσι

Το 1ο Κέντρο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα εγκαινίασε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, στο Μαρούσι, την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019, παρουσία προέδρων και μελών Διοικητικών Συμβουλίων οργανισμών Γυναικείας Επιχειρηματικότητας.

Το Κέντρο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στο Μαρούσι «Womanitee» κάνει πράξη τα αποτελέσματα της Πανελλήνιας Διαβούλευσης που έλαβε χώρα το προηγούμενο διάστημα με πρωτοβουλία του κ. Πατούλη, κατά την οποία αναδείχθηκαν λύσεις και προτάσεις, μέσω των οποίων, η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να υποστηρίξει τις γυναίκες στο Επιχειρείν.

Κατά την τελετή των εγκαινίων ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, στον χαιρετισμό του εστίασε στην προσπάθεια υποστήριξης και ενίσχυσης των γυναικών στο επιχειρείν. «Μέσα από την ανάληψη πρωτοβουλιών, επιδιώκουμε τη στήριξη της γυναικείας και νεανικής επιχειρηματικότητας. Αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς, στοχεύουμε στην ίδρυση κέντρων επιχειρηματικότητας σε κάθε Δήμο της Ελλάδας. Με την ενεργοποίηση φορέων του εξωτερικού και την ανάπτυξη της εξωστρέφειας, χτίζουμε επιχειρηματικές γέφυρες για την ενίσχυση των γυναικών στο Επιχειρείν και εντείνουμε την προσπάθεια μας για να κρατήσουμε τους νέους και τις νέες στη χώρα μας» δήλωσε. 

Την εκδήλωση χαιρέτισε και η κ. Ρένα Χαλιώτη, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου που εξαρχής στήριξε τη δράση, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Είναι πολύ σημαντική αυτή η δράση για κάθε γυναίκα που επιθυμεί να κάνει το επόμενο βήμα. Βρισκόμαστε κοντά στις γυναίκες στο Επιχειρείν και η πρωτοβουλία αυτή του δημάρχου μας, πιστεύω ότι θα βοηθήσει και θα στηρίξει όσες γυναίκες επιθυμούν να επιχειρήσουν ή επιχειρούν ήδη».  

Στο Κέντρο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στο Μαρούσι λειτουργεί Help Desk, που θα παρέχει υπηρεσίες για γυναίκες που επιθυμούν να επιχειρήσουν ή επιχειρούν ήδη, όπως συμβουλευτικής, καθοδήγησης, ανάπτυξης, προώθησης, εκπαίδευσης, χρηματοδότησης και networking, σε συνεργασία με την ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, όπως παρουσίασε η επικεφαλής Έργου ΚΕΔΕ «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Υποστηρίζει τις Γυναίκες στο Επιχειρείν», δρ. Αναστασία Ψωμιάδη

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν οι εκπρόσωποι φορέων: Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, πρόεδρος Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), Τζένη Μιχαλοπούλου, πρόεδρος Δ.Ε. Τομέα Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΤΟΓΜΕ- ΕΕΔΕ), Άρτεμις Λιόντα, σύμβουλος digital marketing & επικοινωνίας, Ιωάννα Λαγουμίδου, πρόεδρος BPW Athens, δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, Ελπίδα Κόκκοτα, ιδρύτρια και πρόεδρος της MeXOXO, Ελένη Χρυσικοπούλου, μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ). Επίσης, παρευρέθηκαν γυναίκες και άντρες επιχειρηματίες που αγκάλιασαν από την αρχή την προσπάθεια, γυναίκες υποψήφιες περιφερειακές και δημοτικές σύμβουλοι και εθελοντές του ΙΑΣΙΣ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο πρόεδρος των Κέντρων Νεότητας του ΙΑΣΙΣ, Σάββας Χρυσαφίνης, προσέφερε δώρο εθιμοτυπίας στον δήμαρχο Αμαρουσίου.     

Το Κέντρο στεγάζεται σε κτήριο επί της Λεωφόρου Κηφισίας 108 και λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 έως τις 18:00. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο καλώντας στο τηλ. 210 8024807 και ηλεκτρονικά στο email: [email protected].    

Λίγα λόγια για την ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ:

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΙΑΣΙΣ ιδρύθηκε το 2005. Από το 2005 έως σήμερα στο επίκεντρο της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ βρίσκεται ο άνθρωπος. Μέσα από τις στεγαστικές της δομές και υπηρεσίες που παρέχει, βασικοί στόχοι του φορέα αποτελούν η παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης, η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, η παροχή ψυχολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, η δημιουργία ίσων ευκαιριών και νέων προοπτικών για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Ο συνολικός αριθμός ωφελούμενων του φορέα υπολογίζεται από το 2006 έως σήμερα σε 400.000 άτομα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet