Το 6ο Λύκειο Αμαρουσίου τίμησε την 25η Μαρτίου
Κοινωνία

Το 6ο Λύκειο Αμαρουσίου τίμησε την 25η Μαρτίου

Στην εορταστική εκδήλωση των μαθητών του 6ου Λυκείου Αμαρουσίου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, που περιελάμβανε αφιερώματα, απαγγελίες ποιημάτων, επετειακά τραγούδια από τη χορωδία και παραδοσιακούς χορούς, παραβρέθηκε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρένα Χαλιώτη.

Μεταφέροντας χαιρετισμό του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη προς τους μαθητές, μαθήτριες και το εκπαιδευτικό προσωπικό, η αντιδήμαρχος Ρένα Χαλιώτη συνεχάρη, τον λυκειάρχη κ. Γεωργόπουλο για την πρωτοβουλία διοργάνωσης του εορτασμού της Εθνικής Επετείου στο σχολείο με την έμπρακτη συμμετοχή της μαθητικής κοινότητας, καθώς, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «μέσα από αυτές τις δράσεις οι νέες γενιές διατηρούν ζωντανή την ιστορική μνήμη και διδάσκονται τις αξίες της ελευθερίας και τη δημοκρατίας που μας κληρονόμησαν οι πρόγονοι μας, οι οποίοι δεν δίστασαν να θυσιάσουν τη ζωή τους για να κάνουν πράξη το όραμά τους».

Την εκδήλωση άνοιξε η χορωδία του σχολείου ψάλλοντας το «Τη Υπερμάχω», ενώ κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ανδρέας Κούκος, ιδρυτής και πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Έργων του Ιωάννη Καποδίστρια.

Η χορωδία του σχολείου τραγούδησε επίκαιρα τραγούδια όπως «Να ΄τανε το 21»,  «Δέκα παλικάρια», «ο Γέρος του Μοριά» κ.ά. και ο μαθητής Β. Καφαντόγιας απήγγειλε τον Όρκο των Φιλικών. Επίσης αναπτύχθηκε το χρονικό στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, απόσπασμα του χρονικού για τη συμβολή του ναυτικού αγώνα, χρονικό για τα γεγονότα της στεριάς και αναπτύχθηκε η σημασία της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης η προϊσταμένη του Διοικητικού Τομέας Β/θμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας κα Σαραντοπούλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet