Τρόποι πρόληψης αγγειακών νοσημάτων παρουσιάστηκαν στο δημαρχείο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Τρόποι πρόληψης αγγειακών νοσημάτων παρουσιάστηκαν στο δημαρχείο Αμαρουσίου

Τις εξελίξεις στην αγγειοχειρουργική και χρήσιμες συμβουλές για πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία, παρουσίασε ο αγγειοχειρουργός και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αλεξανδρούπολης Χρήστος Παπασιδέρης, στη διάρκεια διάλεξης που πραγματοποίησε στο δημαρχείο Αμαρουσίου.

Εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, την εκδήλωση και τον διακεκριμένο ομιλητή προλόγισε ο δημοτικός σύμβουλος, γιατρός γαστρεντερολόγος, Στέφανος Τσιπουράκης, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για την επιστημονική διαδρομή του Χρήστου Παπασιδέρη, και εξέφρασε την ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση της δημοτικής Αρχής και του ιδίου του δημάρχου προσωπικά σε θέματα πρόληψης της Υγείας των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, με κάθε ευκαιρία ο Δήμος υλοποιεί ημερίδες ενημέρωσης, αλλά και στοχευμένες εκστρατείες προληπτικών ελέγχων σε ομάδες πληθυσμού.

Ο κ. Τσιπουράκης αναφέρθηκε στη σημασία του να γνωρίζει κανείς τις παθήσεις των αγγείων, τα μέτρα πρόληψης που μπορεί να λάβει, αλλά και τις σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους που υπάρχουν και συνέστησε τον τακτικό προληπτικό έλεγχο από αγγειολόγο.

Το ακροατήριο έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις νέες μεθόδους αντιμετώπισης των αγγειακών νοσημάτων και ο κ. Τσιπουράκης, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους που στηρίζουν, όπως είπε, με τη συμμετοχή τους τις ενημερωτικές πρωτοβουλίες του Δήμου.

Κατά τη διάλεξή του ο αγγειοχειρουργός Χρήστος Παπασιδέρης γνωστοποίησε τα νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση των αγγειακών προβλημάτων με αναίμακτες μεθόδους και ταχεία επούλωση. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε σχετικά με τα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν τόσο για τον ασθενή όσο και για τον κρατικό προϋπολογισμό από την πρόληψη τέτοιων αγγειακών νοσημάτων, ενώ ενημέρωσε για το μεγάλο ποσοστό αιφνίδιων θανάτων από αδιάγνωστα αγγειακά νοσήματα και επιπλοκές, όπως είναι το ανεύρυσμα εγκεφάλου, το ανεύρυσμα αορτής, το έμφραγμα του μυοκαρδίου κ.ά.

Παρόντες στη διάλεξη ήταν η αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Δημοσίων Σχέσεων, Ρένα Χαλιώτη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Αθανάσιος Βελής, Μιχάλης Παπαδόπουλος, πρόεδροι συλλόγων και σωματείων της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet