Χαιρετίζει τη συμμετοχή στην απεργία το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου
Κοινωνία

Χαιρετίζει τη συμμετοχή στην απεργία το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου

Χαιρετίζει τους εργαζόμενους των δήμων που συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου.

Μάλιστα, το Σωματείο καταλογίζει ευθύνη, πέραν της κυβέρνησης, και στην ΚΕΔΕ, επισημαίνοντας ότι «έχει υλοποιήσει το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Σωματείου σημειώνεται:

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους που θα πάρουν μέρος στην 48ώρη απεργία. Ιδιαίτερα απευθυνόμαστε στους συναδέλφους συμβασιούχους που δίνουν εδώ και μια βδομάδα αγώνα για το Δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα είναι η πρώτη κυβέρνηση που θα φέρει 15.000 απολύσεις στους ΟΤΑ και άλλες 15.000 στο υπόλοιπο δημόσιο με βάση τα λεγόμενα της υπουργού. Αυτές τις απολύσεις, που ως αντιπολίτευση κατηγορούσε, σήμερα έρχεται να τις εφαρμόσει. Όσο και να θέλει η κυβέρνηση να προβάλει το θέμα ότι είναι νομικό, για εμάς είναι πολιτικό. Θυμίζουμε: στην κυβέρνηση δόθηκε η δυνατότητα να ψηφίσει ρύθμιση που θα μετατρέπει τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου και αυτή, μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου την καταψήφισαν υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Τεράστια είναι και η ευθύνη της ΚΕΔΕ. Μέχρι και σήμερα έχουν υλοποιήσει το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρέα με την κυβέρνηση ξεπουλούν υπηρεσίες στους μεγαλοκαρχαρίες. Θεωρούμε τεράστια υποκρισία σήμερα να βγαίνει και να κάνει δηλώσεις στήριξης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στους συναδέλφους συμβασιούχους, την ίδια στιγμή που δεν έχει βγάλει άχνα για εκείνους τους δημάρχους που δεν υλοποιούν ακόμα και αυτή την κουτσουρεμένη απόφαση για παράταση των συμβάσεων.

Κύριε δήμαρχε και πρόεδρε της ΚΕΔΕ, οι εργαζόμενοι δεν είναι χάπατα να τους πετάτε και να τσιμπάνε σε ότι τους λέτε. Όλοι θυμούνται τις θέσεις σας στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς. Και οι εργαζόμενοι δεν ξεχνούν την αντεργατική πολιτική. 

Συνάδελφοι η καλύτερη απάντηση είναι αύριο Τρίτη 23 του Μάη να νεκρώσουν όλοι ο χώροι δουλειάς και να δώσουμε δυναμικό παρών στην συγκέντρωση στις 8:30 στην Ομόνοια. Απαιτούμε τώρα από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση που θα μετατρέπει όλες τις συμβάσεις από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Καλά θα κάνει το γραφείο Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου να σταματήσει να χρησιμοποιεί τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων προκειμένου να διαφημιστεί η διοίκηση του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet