Ψηφιακή Πλατφόρμα για τη Διαχείριση Καταστροφών και Έκτακτων Αναγκών παρουσιάστηκε στο Μαρούσι
Κοινωνία

Ψηφιακή Πλατφόρμα για τη Διαχείριση Καταστροφών και Έκτακτων Αναγκών παρουσιάστηκε στο Μαρούσι

Η σημαντική συμβολή του «Ψηφιακού Κέντρου Επιχειρήσεων Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτων Αναγκών» στον συντονισμό των φορέων που επιχειρούν στο πεδίο και στη δυνατότητα άμεσης επαφής και συνεργασίας με τους πολίτες, επισημάνθηκε στην εκδήλωση παρουσίασης του Ψηφιακού Κέντρου, παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, του προέδρου του ΣΠΑΠ Βλάσση Σιώμου, και του αρμόδιου αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Στέφανου Τσιπουράκη, στο δημαρχείο Αμαρουσίου.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από το δημιουργό αυτής της Ψηφιακής Πλατφόρμας, τον εθελοντή της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου Σπυρίδωνα Μοστράτο.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου καλωσόρισε τους εκπροσώπους και τα στελέχη των Δήμων – μελών του ΣΠΑΠ, στην «ουσιαστική» όπως τη χαρακτήρισε αυτή συνάντηση, υπογραμμίζοντας ότι «το Ψηφιακό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών συνιστά τη διακριτή αναβάθμιση των υποδομών που συντελούν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση και εποπτεία των καταστάσεων που διαχειρίζεται ο τομέας Πολιτικής Προστασίας κάθε πόλης». 

Ο Στ. Τσιπουράκης τόνισε τη σημασία εγκατάστασης του Ψηφιακού Κέντρου από όλους τους Δήμους – μέλη του ΣΠΑΠ, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη διαχείριση των πόρων, μέσω της κοινής τους συνεργασίας λόγω της ευρύτητας λειτουργίας του Συνδέσμου.

Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή απόψεων και ευρεία συζήτηση επί του θέματος.

Η αναλυτική ανακοίνωση για την παρουσίαση της πλατφόρμας


Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet