Σωματείο Εργαζομένων: Να είναι συνεπής η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου
Κοινωνία

Σωματείο Εργαζομένων: Να είναι συνεπής η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου

Θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει για την αποφυγή καθυστέρησης στην πληρωμή εργαζομένων με σύμβαση εργασίας οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Αμαρουσίου η διοίκηση του Δήμου σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων.

Ως απάντηση στη διοίκηση του Δήμου σχετικά με την πληρωμή των εργαζομένων (Διοίκηση: Εδώ και χρόνια η πληρωμή εργαζομένων γίνεται χωρίς πρόβλημα), το Σωματείο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η κινητοποίηση των εργαζομένων έφερε αποτελέσματα. Μετά από τη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, η διοίκηση του Δήμου αναγκάστηκε να προχωρήσει σε συνάντηση με τους εργαζόμενους και συγκεκριμένα με τον ίδιο τον δήμαρχο. Οι εργαζόμενοι μαζί με τη διοίκηση του Σωματείου απαίτησαν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και μέσα από την πίεση που άσκησαν η διοίκηση δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθούν άμεσα οι οφειλές.

Όμως οφείλουμε να δώσουμε μια απάντηση στη διοίκηση του Δήμου.

Η διοίκηση του Δήμου όφειλε να είχε προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μην δημιουργηθεί καμία καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων στους συναδέλφους οκταμηνίτες. Η διοίκηση του Δήμου γνώριζ, ότι οι συνάδελφοι προέρχονται από μακροχρόνια ανεργία και υπάρχουν περιπτώσεις που οι συνάδελφοι δεν έχουν ούτε τα εισιτήρια τους να έρθουν στη δουλειά. Όσον αφορά τα νυχτερινά και τα εξαιρέσιμα, οι κύριοι της διοίκησης γνωρίζουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται καθυστέρηση στην πληρωμή τους.

Άρα πριν προχωρήσουμε σε παρατηρήσεις προς τους άλλους και μάλιστα σε συνδικαλιστικούς φορείς (για τις δικαιολογημένες ανησυχίες και κινητοποιήσεις τους), να κοιτάμε πρώτα τη δικιά μας την καμπούρα.

Οι κύριοι της διοίκησης θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι ο κάθε εργαζόμενος έχει κάνει τον προγραμματισμό του. Γνωρίζουν επίσης ότι οι μισθοί έχουν μειωθεί κατά 60% και βέβαια σε αυτό δεν προσθέτουμε την έμμεση φορολογία. Ταυτόχρονα, οι υποχρεώσεις δεν μειώθηκαν ούτε ένα ευρώ και βέβαια δεν αφήνουν περιθώρια ούτε για μια μέρα καθυστέρησης. Οι τράπεζες, τα ενοίκια των σπιτιών, οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ, αλλά και οι υπόλοιπες υποχρεώσεις δεν γνωρίζουν ούτε από επιτρόπους, ούτε από διάφορες δικαιολογίες. Οι κύριοι της Διοίκησης γνωρίζουν πολύ καλά, ότι οι εργαζόμενοι είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους. Γνωρίζουν επίσης ότι όποτε τους ζητηθεί ανταποκρίνονται με συνέπεια στο 100%. Άρα θα έπρεπε και η διοίκηση του Δήμου να είναι συνεπής και δυστυχώς δεν είναι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet