Επιτυχημένη υλοποίηση προγράμματος ΤΕΒΑ από τη Σύμπραξη «Αμάλθεια»
Κοινωνία

Επιτυχημένη υλοποίηση προγράμματος ΤΕΒΑ από τη Σύμπραξη «Αμάλθεια»

Την υλοποίηση του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής το Α΄ Εξάμηνο του 2016, το οποίο χρηματοδοτείται από τα Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ), διαχειρίσθηκε με επιτυχία ο Δήμος Αμαρουσίου, ως επικεφαλής της Κοινωνικής Σύμπραξης «Αμάλθεια».

Συνολικά διένειμε 68.400 κιλά οπωρολαχανικά και 38.303 τεμάχια ειδών βασικής διατροφής και πρώτης ανάγκης καλύπτοντας ισότιμα τις ανάγκες 2.425 ωφελούμενων του προγράμματος, στους έξι Δήμους – μέλη της Σύμπραξης και συγκεκριμένα στους Δήμους: Μεταμόρφωσης, Παπάγου – Χολαργού, Πεντέλης, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Φιλοθέης – Ψυχικού, Αμαρουσίου.

Ειδικότερα, ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) διένειμε:

  • 2.322 τεμάχια νωπού κοτόπουλου.
  • 28.733 τεμάχια ειδών παντοπωλείου (φακές, φασόλια, ζάχαρη, ζυμαρικά, ντοματοπολτός, γάλα εβαπορέ, βρεφικές κρέμες, σκόνη γάλα βρεφικό, παιδικό εβαπορέ, υγρό γενικού καθαρισμού, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, μωρομάντηλα, πάνες, σαμπουάν, σκόνη πλυντηρίου, υγρό πιάτων).
  • 3.777 τεμάχια ελαιόλαδου.
  • 3.471 τεμάχια φέτας.
  • 13.680 τεμάχια οπωρολαχανικών (διχτάκι των 5 κιλών).

Ο Δήμος Αμαρουσίου ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2016 την ουσιαστική υλοποίηση του προγράμματος και μέχρι τον Ιούνιο πραγματοποίησε 10 διανομές, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αξιοποιώντας, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, στο έπακρο το ανθρώπινο δυναμικό του.

Ο εφοδιασμός των νοικοκυριών, πραγματοποιήθηκε, όπως τονίζει ο Δήμος, «παρά την αποδυνάμωση των υπηρεσιών, στον προβλεπόμενο χρόνο και με σταθερό ρυθμό». «Οι ανάγκες των ωφελουμένων καλύφτηκαν με τρόπο ώστε να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα αποθήκευσης και διατήρησης των προϊόντων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Όπως τονίζει ο Δήμος Αμαρουσίου, «με διαφάνεια, ως επικεφαλής της Σύμπραξης “Αμάλθεια”, δίνει λογαριασμό στους πολίτες, δημοσιοποιώντας αναλυτικούς πίνακες διάθεσης των προϊόντων στους Δήμους – μέλη, στο πλαίσιο της ορθής και δίκαιης διαχείρισης».

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του προγράμματος για το 2016 δήλωσε:

«Εκφράζουμε την απόλυτη ικανοποίησή μας για την άψογη συνεργασία μεταξύ των Δήμων – μελών της Σύμπραξης, την άρτια οργάνωση και την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για την στήριξη των ευπαθών συμπολιτών μας.

»Και με την παρούσα υλοποίηση του προγράμματος αποδεικνύεται έμπρακτα για μία ακόμη φορά ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού πρέπει και μπορεί να διαχειρίζεται μόνη της τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας που εκπροσωπεί και των ανθρώπων της, ως ευρισκόμενη εγγύτερα σε αυτούς.

»Εξάλλου, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια μέσα από τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες της, η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού κράτησε όρθιες της τοπικές  κοινωνίες και στήριξε τους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί από την κρίση.

»Θα συνεχίσουμε με την ίδια συνέπεια και επιμονή να υπηρετούμε τον άνθρωπο και τις ανάγκες του».

Η Σύμπραξη «Αμάλθεια» θα συνεχίσει και το β΄ εξάμηνο του 2016 την υλοποίηση του προγράμματος.

Δείτε αναλυτικό κατάλογο με τις διανομές των ειδών ανά Δήμο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet