«Προθάλαμο» ιδιωτικοποιήσεων θεωρεί το ΑΛΠ η Ενότητα
Κοινωνία

«Προθάλαμο» ιδιωτικοποιήσεων θεωρεί το ΑΛΠ η Ενότητα

Ως «προσπάθεια συμφιλίωσης της κοινωνίας με την ιδέα της ιδιωτικοποίησης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» χαρακτηρίζει τη λειτουργία του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στον Δήμο Αμαρουσίου η δημοτική παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι.

Η παράταξη κάνει λόγο για «αδιαφανή τρόπο» σύστασης του Πανεπιστημίου, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Ανακοινώθηκε στις 6-7-2016 και στις 12-7-2016  από το Γραφείο Τύπου του Δήμου η λειτουργία Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου  με έδρα τον Δήμο Αμαρουσίου από τον Σεπτέμβριο του 2016, κατά τα πρότυπα του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Κρήτης.

Παραχωρήθηκε προς τον σκοπό αυτό η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου από τις 26 Σεπτεμβρίου μια φορά την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα για όλη την επόμενη περίοδο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές «σε κάθε πόλη που δημιουργείται νέο τμήμα, συστήνουμε και μια τοπική επιτροπή διοργάνωσης, με εναλλασσόμενα μέλη, για να μπορέσει έτσι να αναπτυχθεί σύμφωνα και με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας». Από όσα γνωρίζουμε δεν έχει συσταθεί παρόμοια επιτροπή και αν ποτέ συσταθεί δεν γνωρίζουμε ούτε ποιοι θα συμμετέχουν ούτε και από ποιους θα διορίζονται.

Άγνωστο παραμένει επίσης ποιοι αποφασίζουν τελικά για το περιεχόμενο της επιμόρφωσης – σεμιναρίων και ποιοι επιλέγουν τους καθηγητές – εισηγητές.

Δεν είναι γνωστό επίσης αν το ΑΛΠ επιδοτείται για την οργάνωση και λειτουργία του και ποια θα είναι τα πιθανά έξοδα του Δήμου.

Ο αδιαφανής τρόπος με τον οποίο συστάθηκε στην πόλη μας το ΑΛΠ  μας καθιστά βέβαιους ότι θα επιχειρηθεί να αποτελέσει μοχλό ιδεολογικής παρέμβασης στην τοπική κοινωνία σύμφωνα με τις νεοφιλελεύθερες απόψεις της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ και του ίδιου του κ. Πατούλη προσωπικά.

Ήδη ο πρώτος κύκλος μαθημάτων που επελέγη (Η τέχνη της αποτελεσματικής επικοινωνίας στις προσωπικές & επαγγελματικές σχέσεις) φαντάζει πολυτέλεια και λειτουργεί αποπροσανοτολιστικά στις σημερινές συνθήκες κοινωνικής κρίσης.

Τέλος αποτελεί προσπάθεια συμφιλίωσης της κοινωνίας με την ιδέα της ιδιωτικοποίησης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet