Παρέμβαση Σωμ. Εργαζομένων για δεδουλευμένα και μέσα ατομικής προστασίας
Κοινωνία

Παρέμβαση Σωμ. Εργαζομένων για δεδουλευμένα και μέσα ατομικής προστασίας

Παρέμβαση πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου στον γεν. γραμματέα του Δήμου για το ζήτημα που έχει προκύψει με τη μη πληρωμή των δεδουλευμένων στα νυχτερινά και τα εξαιρέσιμα στους εργαζόμενους της υπηρεσίας Καθαριότητας. Στη συζήτηση συμμετείχε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Νίκος Κάββαλος, όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του Σωματείου, όπου επίσης τονίζονται τα εξής:

«Στη συνάντηση αναφέραμε ότι «η κατάσταση δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο. Δεν είναι δυνατόν οι συνάδελφοι να δουλεύουν και να μην πληρώνονται ή να πληρώνονται με καθυστέρηση δύο ή τριών μηνών. Οι όποιες δικαιολογίες το ότι δεν υπογράφει η επίτροπος ή δεν υπάρχει κόσμος στο γραφείο προσωπικού να ελέγξει τα χαρτιά δεν ενδιαφέρουν τους συναδέλφους. Οι συνάδελφοι δουλεύουν σε ένα από τα χειρότερα, πιο βαριά και ανθυγιεινά πόστα και θα πρέπει να πληρώνονται στην ώρα τους. Δυστυχώς, οι υποχρεώσεις τρέχουν και από τους εργαζόμενους δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ. Οι εργαζόμενοι, όλο αυτό το διάστημα, έχουν απωλέσει πάνω από το 50% του μισθού τους και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει και δεν πρόκειται να ματώσουν άλλο. Αρκετά πληρώσαμε, αρκετά ματώσαμε». 

Σύμφωνα με το Δ.Σ. του Σωματείου τέθηκε επίσης το θέμα για τα μέσα ατομικής προστασίας και το πότε θα δοθούν στους εργαζόμενους.

Από πλευτράς διοίκησης του Δήμου, ο γεν. γραμματέας ενημέρωσε το Σωματείο για τα εξής:

  1. Όσο αφορά στην καταβολή των νυχτερινών και εξαιρέσιμων του Μαΐου, θα γίνει στις 27 Ιουλίου, στις 13 του Αυγούστου θα πληρωθεί ο Ιούνιος και ο Ιούλιος θα καταβληθεί προσπάθεια να πληρωθεί στις 27 του Αυγούστου.
  2. Όσο αφορά στα μέσα ατομικής προστασίας δήλωσε ότι είναι στις αποθήκες του Δήμου και μπορούν οι εργαζόμενοι να τα προμηθευτούν.

Και η ανακοίνωση του Σωματείου καταλήγει:

«Καλούμε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα. Αν η διοίκηση του Δήμου δεν προχωρήσει στην υλοποίηση των αποφάσεών της θα μας ξαναδεί μπροστά της και εκεί δεν θα δει μόνο το Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά σύσσωμους τους εργαζόμενους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet