Άμεση επέμβαση Π.Π. Αμαρουσίου στην 4η φωτιά κοντά στο κτήμα Συγγρού
Κοινωνία

Άμεση επέμβαση Π.Π. Αμαρουσίου στην 4η φωτιά κοντά στο κτήμα Συγγρού

Στην άμεση κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε κατά τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016, για τέταρτη συνεχόμενη φορά μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, κοντά στο Κτήμα Συγγρού, και συγκεκριμένα σε περιφραγμένο οικόπεδο στη συμβολή της οδού Ευκαλύπτων με την οδό  Ξάνθου, συνέβαλε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου.

Συγκεκριμένα, η Πολιτική Προστασία του Δήμου με πέντε οχήματα βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο της φωτιάς μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία που επιχείρησε με, επίσης, πέντε οχήματα. Ο ΣΠΑΠ συνέδραμε στο έργο της κατάσβεσης με δύο οχήματα καθώς επίσης και ο Δήμος Κηφισιάς με δύο οχήματα και Βριλησσίων με ένα όχημα.

Η φωτιά κατέκαψε ξερά χόρτα περίπου ένα στρέμμα, ενώ, η άμεση επέμβαση και ο συντονισμός των πυροσβεστικών δυνάμεων απέτρεψε την εξάπλωσή της.

Είναι η 7η κατά σειρά πυρκαγιά που εκδηλώνεται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης, γεγονός που, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, «δημιουργεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς προβληματισμό και πολλά ερωτηματικά για τα αίτια τους».

Το γεγονός των αλλεπάλληλων αυτών πυρκαγιών είχε συζητηθεί νωρίτερα στη κοινή σύσκεψη της διοίκησης με τις αστυνομικές και πυροσβεστικές Αρχές. Στη σύσκεψη ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης ζήτησε να διερευνηθούν οι συνθήκες εκδήλωσης των πυρκαγιών αυτών, καθώς, όπως σημείωσε, «δημιουργούνται πλέον βάσιμες υπόνοιες για πιθανές παραβατικές ενέργειες» (Στο «στόχαστρο» παραβατικότητα & παράνομη στάθμευση στο Μαρούσι).

Εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου, ο Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, σε επιφυλακή και σε πλήρη ετοιμότητα να επέμβει όπου χρειασθεί, ενώ ήδη έχουν αποψιλωθεί από τα ξηρά χόρτα 400 στρέμματα κοινόχρηστων και ιδιωτικών οικοπέδων.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης σε δήλωσή του υπογράμμισε ότι «η προστασία και η διαφύλαξη του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητά μας. Είναι πηγή ζωής που οφείλουμε να κληρονομήσουμε στις επόμενες γενιές. Όλοι είμαστε σε διαρκή επιφυλακή και ετοιμότητα, λόγω των συχνών φαινομένων και με τη συνδρομή του προσωπικού μας και των εθελοντικών ομάδων θα ανταποκριθούμε στις ευθύνες μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet