Λεπτομέρειες για εργολάβο που ενεπλάκη με εργαζόμενο ζητεί η Ενότητα
Κοινωνία

Λεπτομέρειες για εργολάβο που ενεπλάκη με εργαζόμενο ζητεί η Ενότητα

Λεπτομέρειες για τον εργολάβο που ενεπλάκη σε επεισόδιο με εργαζόμενο στον Δήμο Αμαρουσίου ζητεί από τη δημοτική Αρχή η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι (Σωμ. Εργαζομένων: Να φύγουν οι εργολάβοι από τις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου, «Καμία ανοχή σε απαράδεκτες συμπεριφορές προς εργαζόμενους»).

Συγκεκριμένα, η παράταξη σημειώνει:

Με αφορμή περιστατικό που συνέβη χθες στα συνεργεία του Δήμου, όπου εργολάβος επιτέθηκε σε εργαζόμενο του Δήμου επειδή εκτέλεσε εντολή προϊσταμένων του που έθιγε τα συμφέροντά του, το γραφείο Τύπου της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Μήπως αντί για αυτονόητες καταδίκες «κάθε απρεπούς και παράνομης συμπεριφοράς σε βάρος των εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, από όπου κι αν προέρχεται» ο Δήμος θα έπρεπε να ενημερώσει τους δημότες για τα παρακάτω:

  • Ποιος ήταν ο συγκεκριμένος εργολάβος.
  • Ποια έργα εκτελεί ή έχει εκτελέσει στο παρελθόν για λογαριασμό του Δήμου.
  • Σε τι στάδιο ευρίσκονται οι εργολαβίες που εκτελεί και αν υπάρχουν δικαστικές εμπλοκές του Δήμου με τον εργολάβο.
  • Υπέβαλε μήνυση κατά του συγκεκριμένου εργολάβου και αν όχι γιατί.

Δυστυχώς αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό βιαιοπραγίας εργολάβου κατά υπαλλήλων ή μελών της διοίκησης του Δήμου. Παρόλο που έχουμε καταθέσει σχετική ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο απάντηση δεν πήραμε.

Η πολιτική κατευνασμού και συγκάλυψης παρόμοιων περιστατικών, αντί της δημόσιας και επώνυμης καταγγελίας των υπευθύνων, δημιουργεί πολλά και εύλογα ερωτηματικά και σε εμάς και στους πολίτες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet