Προβλήματα της σχολικής κοινότητας συζήτησαν δήμαρχος & Ένωση Γονέων
Κοινωνία

Προβλήματα της σχολικής κοινότητας συζήτησαν δήμαρχος & Ένωση Γονέων

Θέματα της σχολικής κοινότητας, ενόψει και του νέου σχολικού έτους, συζήτησαν σε συνάντησή τους ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αμαρουσίου Βασίλειος Μπούρας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αμαρουσίου Σπ. Κατσάνος, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου Γ. Διδασκάλου, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ε. Βλάχου και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Επ. Κατσιγιάννης.

Στη διάρκεια της συζήτησης, ο δήμαρχος Αμαρουσίου ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων σχετικά με την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση των Κτιριακών Υποδομών (πρώην ΟΣΚ) για θέματα που αφορούν τις σχολικές υποδομές στο Μαρούσι. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών της πόλης υπογραμμίζοντας ότι «εξαιτίας της συνετής και ορθής διαχείρισης των οικονομικών τους, ο Δήμος Αμαρουσίου είναι σε θέση να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες των σχολείων».

Ειδική αναφορά έγινε από τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αμαρουσίου και στο ζήτημα της ελεύθερης πρόσβασης των μαθητών στους αύλειους χώρους των σχολείων τόσο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όσο και τις ώρες εκτός λειτουργίας του σχολείου. Ο κ. Β. Μπούρας ζήτησε από τον δήμαρχο να δοθεί η δυνατότητα να παραμένουν ανοικτές οι αυλές των σχολείων, ακόμη και σε όσα δεν υπάρχει φύλαξη, κατά τη διάρκεια της ημέρας και να κλείνουν το βράδυ προκειμένου να γίνεται χρήση των εγκαταστάσεών τους από τους μαθητές.

Ο κ. Γ. Πατούλης στην τοποθέτησή του επεσήμανε τις δυσκολίες που υπάρχουν στην ελεύθερη είσοδο στους αύλειους χώρους. Ειδικότερα, όπως εξήγησε «οι αύλειοι χώροι και οι αίθουσες των σχολείων είναι χώροι πολιτισμού, αλλά πρέπει κάποιος να έχει την ευθύνη της επιτήρησής τους, καθώς έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα βανδαλισμών, όταν οι χώροι είναι ελεύθερα προσβάσιμοι και χωρίς εποπτεία. Δυστυχώς, η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία θα μπορούσε να αναλάβει το έργο της επιτήρησης αυτών των χώρων, αποτελεί ένα πλήγμα, καθιστώντας απολύτως αναγκαία την ύπαρξη εθελοντών προκειμένου να βοηθήσουν στην υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης, καθώς η κεντρική εξουσία δρα και νομοθετεί αργά μη επιτρέποντας την αυτοοργάνωση στους Δήμους. Παρόλα αυτά, ως δημοτική Αρχή προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις. Γι΄ αυτόν τον λόγο δρομολογούμε μια μελέτη για τη φύλαξη των σχολείων κατά τις ώρες που δεν λειτουργούν προκειμένου να παραμένουν οι αύλειοι χώροι και οι αθλητικές εγκαταστάσεις τους στη διάθεση των μαθητών και μετά το πέρας του σχολείου».

Καταλήγοντας, ο κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι «όλοι μαζί, Δήμος και γονείς, θα κάνουμε πράγματα για τα παιδιά και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αμαρουσίου ευχαρίστησε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τον δήμαρχο για την υποστήριξη και συμπαράστασή του στη σχολική κοινότητα και εξέφρασε τη διάθεση για συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα όποια προβλήματα προκύπτουν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet