Προσπάθεια ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του Κοιμητηρίου καταγγέλλει το ΣΕΔΑΜ
Κοινωνία

Προσπάθεια ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του Κοιμητηρίου καταγγέλλει το ΣΕΔΑΜ

Προσπάθεια της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας και φύλαξης του κοιμητηρίου καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτή η «φήμη κυκλοφορεί στους διαδρόμους του δημαρχείου».

Συγκεκριμένα, το Σωματείο σημειώνει:

Από το πρωί της Τρίτης 26-7-2016 στους διαδρόμους του δημαρχείου κυκλοφορεί η φήμη, ότι ο Δήμος Αμαρουσίου ετοιμάζεται να προχωρήσει σε άλλες δύο ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών του Δήμου και συγκεκριμένα, της καθαριότητας και φύλαξης του νεκροταφείου. Μάλιστα για να μην υπάρξουν αντιδράσεις των εργαζομένων, η διοίκηση του Δήμου προσανατολίζεται να φέρει τη συγκεκριμένη εκποίηση αιφνιδιαστικά στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του Αυγούστου.

Συνάδελφοι, δεν είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου προχωρά σε τέτοιους είδους πολιτικές αποφάσεις μέσα στο κατακαλόκαιρο. Άλλωστε μέχρι και σήμερα υλοποιεί μέχρι κεραίας τις πολιτικές αποφάσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τώρα αν επαληθευθούν οι πληροφορίες μας θα χρησιμοποιήσει και τη μεθοδολογία της κυβέρνησης. Δυστυχώς όμως για τη διοίκηση του Δήμου οι εργαζόμενοι και οι «κεραίες» τους είναι εδώ και τέτοιες μεθοδεύσεις δεν θα επιτρέψουν να περάσουν.

Επειδή όμως οι ιδέες του Δ.Σ. του Σωματείου δεν είναι παρωχημένες (σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Δήμου), αλλά πάντα στο τέλος επιβεβαιωνόμαστε, καλούμε και προειδοποιούμε τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και τον κύριο δήμαρχο προσωπικά, αν έχει τέτοιους σχεδιασμούς, αν προετοιμάζει με το επιτελείο του τέτοιες μεθοδεύσεις δεν θα βρει μόνο τους δημότες και τους εργαζόμενους απέναντί του, αλλά σύσσωμη την κοινωνία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους δημότες, τους φορείς της πόλης να βρίσκονται σε αγωνιστική εγρήγορση. Οι εκποιήσεις/εκχωρήσεις υπηρεσιών του Δήμου ουδέποτε ωφέλησαν τους δημότες, είτε οικονομικά είτε σαν αποτέλεσμα υπηρεσιών. Το κόστος από την εκποίηση μιας υπηρεσίας εκτοξεύεται μέχρι και στο τριπλάσιο και πάντα μεταφέρεται στους δημότες μέσα από αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό που θα αυξηθεί θα είναι το τέλος ταφής. Ενώ οι υπηρεσίες που παρέχονται στους δημότες ήταν υποβαθμισμένες σε σχέση με όταν τις λειτουργούσαν οι εργαζόμενοι του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet