Παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες του Αμαρουσίου
Κοινωνία

Παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες του Αμαρουσίου

Στις απαραίτητες παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες του Αμαρουσίου προχώρησε η διοίκηση του Δήμου προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους και η δημιουργία ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος για τα παιδιά.

Οι παρεμβάσεις, προκειμένου να ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις η νέα σχολική χρονιά για τη μαθητική κοινότητα στο Μαρούσι, πραγματοποιήθηκαν, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, με πρωτοβουλία του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη και παρά τη σημαντική περικοπή των πόρων από την Πολιτεία.

Οι εργασίες που έχουν ολοκληρωθεί στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά είναι οι ακόλουθες:

  1. Προμήθεια 150 Η/Υ για τα δημοτικά και Νηπιαγωγεία που θα παραδοθούν από 1η έως 10 Σεπτεμβρίου.
  2. Επισκευή των aircondition σε όλα τα σχολεία και προμήθεια 18 νέων aircondition για αντικατάσταση των χαλασμένων.
  3. Επισκευή καυστήρων φυσικού αερίου σε όλα τα σχολεία.
  4. Επισκευή αντικεραυνικής προστασίας στα σχολεία  1ο, 5ο, 8ο, 15ο και 18ο Δημοτικά Σχολεία Αμαρουσίου.
  5. Επισκευή γηπέδων μπάσκετ στα σχολεία: 5ο, 7ο, 8ο, 10ο, 15ο και 16ο Δημοτικά Σχολεία Δήμου Αμαρουσίου.
  6. 1ο Δημοτικό: Βάψιμο εσωτερικά του σχολείου, καθαρισμός μαρμάρων κλιμακοστασίου, επισκευή σιδερένιας πόρτας από οδό Πλαστήρα και τοποθέτηση θυροτηλεφώνου.
  7. 5ο Δημοτικό: Βάψιμο εσωτερικά και εξωτερικά, αντικατάσταση καλυμμάτων στις λάμπες, επέκταση συναγερμού, επισκευές σιδηροκατασκευών.
  8. 3ο – 11ο Δημοτικό: Βελτίωση της μάντρας, αποξήλωση στηθαίου και κατασκευή νέου από σκυρόδεμα, αποξήλωση περίφραξης και κατασκευή νέας με πλαίσια, επανατοποθέτηση μαρμαροποδιών, αντικατάσταση υδρορροής και βαψίματα όπου υπήρχε ανάγκη.
  9. 18ο Δημοτικό: Βαψίματα εσωτερικά, επισκευή κεραμοσκεπής για προστασία από την υγρασία, επισκευή μόνωσης περίπου 250 τ.μ. εκτός των εργασιών του ΚΤΥΠ κ.τ.λ., επισκευή σιδηροκατασκευών και τοποθέτηση θυροτηλεφώνου.
  10. 8ο Δημοτικό: Εγκατάσταση συναγερμού και βελτίωση υδραυλικών προβλημάτων κ.τ.λ.
  11. 13ο Νηπιαγωγείο: Διαμόρφωση παιδότοπου τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα και τάπητας ασφαλείας.
  12. 11ο Νηπιαγωγείο: Επισκευή συνθετικού χλοοτάπητα, βάψιμο νηπιαγωγείου εσωτερικά, επισκευή ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και τοποθέτηση θυροτηλεφώνου.
  13. 12ο – 3ο Νηπιαγωγείο: Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα, συντήρηση της πέργκολας, τοποθέτηση τεντόπανου και βάψιμο εσωτερικά των αιθουσών.
  14. 6ο Νηπιαγωγείο: Βελτίωση του παιδότοπου με προσθήκη συνθετικού χλοοτάπητα και τάπητα ασφαλείας.
  15. 9ο Νηπιαγωγείο: Βελτίωση αιθουσών, προσθήκη βιβλιοθήκης και αλλαγή τεντόπανου σε δυο τέντες.
  16. 2ο Νηπιαγωγείο: Επισκευή εξωτερικά της μόνωσης στην ταράτσα και βελτίωση εσωτερικού όπου υπήρχε ανάγκη.
  17. 5ο Νηπιαγωγείο: Τοποθέτηση θυροτηλεφώνου και εκκρεμεί για τέλος του Αυγούστου η επισκευή της μόνωσης της ταράτσας, τοποθέτηση πέργκολας και βελτίωση του παιδότοπου με τάπητα ασφαλείας.
  18. 8ο Νηπιαγωγείο: Συντήρηση πέργκολας και τοποθέτηση τεντόπανου.

Εργασίες που πρόκειται να γίνουν:

  • 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο «Σικιαρίδειο»: επισκευή στις πόρτες του σχολείου και βελτίωση των ελαιοχρωματισμών όπου υπάρχει ανάγκη.

Από 1η Σεπτεμβρίου 2016 θα ελεγχθούν όλοι οι αύλειοι χώροι των σχολείων και όπου υπάρχει ανάγκη θα γίνουν ελαιοχρωματισμοί.

Οι εργασίες που έχουν ολοκληρωθεί στα Γυμνάσια και Λύκεια είναι:

  1. 1ο Γυμνάσιο: Βάψιμο εσωτερικά.
  2. 1ο Λύκειο: Βάψιμο εσωτερικά, τοποθέτηση σκαρών στις υδρορροές της ταράτσας και τοποθέτηση διαχωριστικού κάγκελου και πόρτας.
  3. 4ο Γυμνάσιο – 4ο Λύκειο: Βάψιμο εσωτερικά και επισκευή αντικεραυνικής προστασίας του σχολικού συγκροτήματος.
  4. 6ο Γυμνάσιο: Βάψιμο εσωτερικά και αντικατάσταση ενός κλιματιστικού και επισκευή αντικεραυνικής προστασίας.
  5. 2ο Γυμνάσιο – 2ο Λύκειο:  τοποθέτηση αλεξικέραυνου.
  6. 5ο Λύκειο: επισκευή – αντικατάσταση μέρους της αντικεραυνικής προστασίας, αντικατάσταση ενός κλιματιστικού, αγορά ενός φωτοτυπικού μηχανήματος.
  7. 7ο Γυμνάσιο – 3ο Λύκειο – 5ο Λύκειο: αγορά ενός φωτοτυπικού μηχανήματος.
  8. 3ο Λύκειο – 5ο Λύκειο: επαναλειτουργία κυλικείου καθώς και στο 3ο Λύκειο έγινε τοποθέτηση τριφασικού ρεύματος για την λειτουργία του.
  9. Πειραματικό Γυμνάσιο Αναβρύτων: έναρξη λειτουργίας κυλικείου.

Ενόψει του νέου σχολικού έτους θα πραγματοποιηθεί εξωτερικό βάψιμο στο 1ο Γυμνάσιο, 1ο Λύκειο και 8ο Λύκειο, καθώς, επίσης, και επισκευή πορτών και παραθύρων στο ΕΠΑΛ Αναβρύτων.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. εξέφρασε τη βούληση να προχωρήσουν τα έργα που θα αναβαθμίσουν τις σχολικές υποδομές στην πόλη, ενώ υπογράμμισε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου θα παράσχει στήριξη με ίδια μέσα από την πλευρά του, προκειμένου να προχωρήσουν οι μελέτες και να δρομολογηθούν τα έργα. Ειδικότερα δε επισήμανε ότι η πόλη έχει ανάγκη τις σχολικές αυτές υποδομές σημειώνοντας ότι «την υλοποίησή τους διεκδικούμε επί σειρά ετών και είναι απαίτηση όλων, της διοίκησης, της σχολικής κοινότητας και των γονέων η αναβάθμιση των σχολικών υποδομών στην πόλη  μας».

Ο ΚτΥπ (πρώην ΟΣΚ) θα πρέπει να αναλάβει τις δικές του ευθύνες για την εκπόνηση του νομοθετικού σχεδίου για την απαλλοτρίωση χώρων καθώς και την εξασφάλιση κονδυλίων από τα προγράμματα ΕΣΠΑ για την κατασκευή του 8ου Γυμνασίου – 9ου Λυκείου Αμαρουσίου, στην Π.Ε. Αγίας Φιλοθέης, σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από την ΚΕΔ μετά από έντονη και αποτελεσματική διεκδίκηση του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet