Έξι αιτήματα της περιοχής Παραδείσου θέτει ο τοπικός σύλλογος
Κοινωνία

Έξι αιτήματα της περιοχής Παραδείσου θέτει ο τοπικός σύλλογος

Παρέμβαση του Συλλόγου Παραδείσου Αμαρουσίου προκαλεί η συνεχιζόμενη «αλληλογραφία» μεταξύ Δήμου και Συλλόγου Πολυδρόσου για τα ατυχήματα στην οδό Φραγκοκλησιάς.

Με ανακοίνωσή του προς τον Τύπο, ο Σύλλογος Παραδείσου, αφού επισημαίνει ότι η δημόσια αντιπαράθεση με τους τοπικούς συλλόγους μέσω των ΜΜΕ για θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα των δημοτών θα είχε αποφευχθεί, εάν η δημοτική Αρχή είχε εισακούσει τα αιτήματά τους και είχε πραγματοποιήσει συνάντηση μαζί τους, ζητεί να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης σε προσεχή του συνεδρίαση η συζήτηση πάνω σε έξι βασικά ερωτήματα που απασχολούν την ευρήτερη περιοχή.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Παραδείσου:

Εδώ και έναν μήνα  παρακολουθούμε στον τοπικό Τύπο δελτία Τύπου που αφορούν κατά κύριο λόγο στα ατυχήματα στην περιοχή του Πολυδρόσου και συγκεκριμένα στην οδό Φραγκοκλησιάς.

Είναι θλιβερό για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα να γίνεται τόσος θόρυβος με δελτία Τύπου από τα οποία δεν προκύπτει τίποτα ουσιαστικό, αντί να ληφθούν μέτρα ώστε να μη ξανασυμβούν.

Αυτή η δημόσια αντιπαράθεση με τους συλλόγους θα είχε αποφευχθεί αν  είχε πραγματοποιηθεί η συνάντηση που επί μήνες ζητούσαν και που η δημοτική Αρχή είχε δεσμευτεί ότι θα γίνει και  θα είχαν εξευρεθεί οι λύσεις στα προβλήματα που δικαίως απασχολούν τους κατοίκους.

Άλλωστε και η υπομονή των κατοίκων του Παραδείσου έχει εξαντληθεί! Είναι απαράδεκτο να βαδίζουμε πάνω σε πέτρες και χώματα στην οδό Παραδείσου επί τόσους μήνες και να μην μπορούμε να προσεγγίσουμε με τα Ι.Χ. το φανάρι της Κηφισίας κατερχόμενοι την οδό Άλσους, διότι δεν έχει ΑΚΟΜΑ εφαρμοστεί ο Κανονισμός Λειτουργίας Πεζοδρόμων Παραδείσου, ψηφισμένος από το 2013.

Επειδή δεν παίρνουμε απαντήσεις σε κανένα από τα ερωτήματα που έχουν τεθεί και επειδή μας αφορά άμεσα η οδική ασφάλεια των κατοίκων και δη των μαθητών, ζητούμε:

1. Την άμεση υλοποίηση των κυκλοφοριακών μελετών και των δυο περιοχών, με τις απαραίτητες σημάνσεις/διαγραμμίσεις, που να επιτρέπουν την ασφαλή διάβαση των πεζών. Η αποτροπή της εισόδου διαμπερούς κίνησης από την οδό Φραγκοκλησιάς, μέσω της Αιγιαλείας, για την έξοδο στο φανάρι της Κηφισίας είναι εκ των ων ουκ άνευ για την ομαλή κυκλοφορία. Απόλυτα αναγκαία είναι βέβαια η εκπόνηση μελέτης βιώσιμης κινητικότητας για την ευρύτερη περιοχή. Η δρομολόγηση λεωφορείου της δημοτικής συγκοινωνίας από και πρός τον σταθμό της Νερατζιώτισσας ήταν μία υπόσχεση και θα πρέπει να γνωρίζουμε κατά πόσον έχει μελετηθεί.

2. Την άμεση ολοκλήρωση του έργου στην οδό Παραδείσου, όπου έχει στοιχειώσει μήνες, με κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων, διότι και πάλι οι πεζοί προτιμούν να βαδίζουν στο οδόστρωμα και όχι στα χώματα και τις λακκούβες, καθώς και την αμφιδρόμησή της μέχρι την Αιγιαλείας, όπως είχε εγκριθεί.

3. Ενημέρωση για τις θέσεις στάθμευσης που «χάθηκαν» από την Καραολή και που θα εξασφαλίζονταν στην οδό Αρτέμιδος.

5. Ενημέρωση για το θέμα των απαλλοτριώσεων που εκκρεμούν.

6. Υπεύθυνη ενημέρωση για τους λόγους μη εφαρμογής του Κανονισμού Λειτουργίας Πεζοδρόμων.

Όλα τα ανωτέρω ζητούμε να αποτελέσουν πολύ σύντομα θέμα της ημερήσιας διάταξης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να αποδειχθούν οι καλές προθέσεις της δημοτικής Αρχής.

Για το Δ.Σ. του Επιμορφωτικού – Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παραδείσου Αμαρουσίου

Γεωργία Μπίσκου Βαρδουλάκη, πρόεδρος                                  

Λένα Προεστάκη, γραμματέας

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet