Συζήτηση στο Δ.Σ. για τον ποδηλατόδρομο ζητεί ο Σύλλογος Παραδείσου
Κοινωνία

Συζήτηση στο Δ.Σ. για τον ποδηλατόδρομο ζητεί ο Σύλλογος Παραδείσου

Δημόσιο διάλογο για τα ζητήματα που απασχολούν τη γειτονιά του Παραδείσου Αμαρουσίου ζητεί από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου Βασίλη Κόκκαλη ο ομώνυμος τοπικός σύλλογος.

Απαντώντας στην τελευταία ανακοίνωση του αντιδημάρχου (Απάντηση Β. Κόκκαλη στα ερωτήματα του Συλλόγου Παραδείσου) ο Σύλλογος Παραδείσου εμμένει να συζητηθούν εντός του Δημοτικού Συμβουλίου τα ζητήματα που έχουν προκύψει από το έργο κατασκευής του ποδηλατοδρόμου. Μάλιστα προώθησαν την κατωτέρω ανακοίνωση στο γραφείο του αντιδημάρχου, ώστε, αποδεικνύοντας, όπως σημείωσαν προς τον ίδιο, «ότι δεν λάβατε γνώση από το διαδίκτυο, στο οποίο αναφέρεστε δις».

Ακολουθεί η απάντηση του Συλλόγου στον αντιδήμαρχο:

Δυστυχώς και πάλι επιβεβαιώνεται η αδυναμία(;) να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά:

Δηλώνετε: «όπως ήδη πολύ καλά αντιλαμβάνεστε με τη μέχρι τώρα συνεργασία μας ότι μπορούν να συζητηθούν, οποτεδήποτε αυτό είναι εφικτό, προκειμένου να ακούσουμε τις απόψεις και τις θέσεις τόσο του συλλόγου σας όσο και των κατοίκων…».  Αν ανατρέξετε τόσο στα πρωτοκολλημένα έγγραφα, όσο και στα ηλεκτρονικά μηνύματα και τις παρεμβάσεις μας στην Ώρα του Δημότη και σε συναντήσεις με τον δήμαρχο, τους προκατόχους σας, υπηρεσιακούς παράγοντες, θα διαπιστώσετε ότι έχουμε επισημάνει την προχειρότητα και τις ελλείψεις του έργου, έχουμε προτείνει βελτιώσεις – κάποιες από τις οποίες έγιναν. Ως εκ τούτου είναι γνωστές οι απόψεις μας, απλά διερωτώμεθα γιατί δεν είναι εφικτό να συζητηθεί το θέμα δημόσια.

Δηλώνετε: «υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη, της οποίας η ολοκλήρωση της επικαιροποίησής της έχει ήδη δρομολογηθεί μετά τη λήψη των σχετικών αποφάσεων από τα αρμόδια όργανα». Δυστυχώς αδυνατούμε να αντιληφθούμε τι σημαίνει η δρομολόγηση της επικαιροποίησης της ολοκλήρωσης υπάρχουσας κυκλοφοριακής μελέτης. Μπορούμε να έχουμε σαφέστερη απάντηση; Μπορούμε να έχουμε απάντηση και για το ερώτημα σχετικά με τα δρομολόγια δημοτικής συγκοινωνίας προς ΜΜΜ σταθερής τροχιάς, π.χ. Παράδεισος Σ.Σ. Νερατζιώτισσα;

Δηλώνετε: «το έργο στην οδό Παραδείσου είναι σε εξέλιξη και προβλέπεται άμεσα η ολοκλήρωσή του». Μπορούμε να έχουμε κάποια ημερομηνία; Με το «άμεσα» εννοείτε κάποιες μέρες, κάποιες εβδομάδες ή μήπως μήνες; Από τον Φεβρουάριο που σκάφτηκε και ενώ λαμβάναμε διαβεβαιώσεις ότι εντός δύο μηνών θα ολοκληρωνόταν, φθάσαμε στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και πάλι οι μαθητές του 6ου Δημοτικού θα βαδίζουν στα χώματα και μάλιστα χωρίς σήμανση διαβάσεων. Η έλλειψη πινακίδων απαγόρευσης  στάθμευσης καθιστά ανεκτή από πλευράς Τροχαίας τη στάθμευση Ι.Χ. σε όλο το μήκος της από Νίκης Τριανταφυλλίδη έως Αιγιαλείας και η κίνηση είναι δυσχερέστατη. Επισυνάπτουμε φωτογραφίες.

Στάθμευση στην οδό Παραδείσου στο Μαρούσι (φωτό 1)

Στάθμευση στην οδό Παραδείσου στο Μαρούσι (φωτό 2)Αναφορικά με τις θέσεις στάθμευσης στην οδό Καραολή & Δημητρίου αναφέρετε: «…η αρχική μελέτη τροποποιήθηκε και εξασφαλίστηκαν 14 θέσεις στάθμευσης επί της οδού Καραολή Δημητρίου. Μετά τη διάνοιξη δε των ρυμοτομούμενων τμημάτων επί της οδού Παραδείσου θα εξασφαλιστούν επιπλέον θέσεις. Σχετικά δε με την οδό Αρτέμιδος διερευνάται η δυνατότητα παραχώρησης θέσεων μετά την ολοκλήρωση των ρυμοτομούμενων τμημάτων». Μέχρι να εισακουστούν οι προτάσεις των κατοίκων για την τροποποίηση της μελέτης που καταργούσε όλες τις θέσεις και να χωροθετηθούν κάποιες θέσεις  στάθμευσης καθώς και θέσεις για τους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης, χρειάστηκε να γίνουν μεγάλες προσπάθειες και υπήρξε σθεναρή άρνηση τόσο από τη μελετήτρια όσο από τους προκατόχους σας και τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Παραθέτουμε όμως αυτούσιο το δελτίο Τύπου που υπάρχει ακόμα στον ιστότοπο του Δήμου Αμαρουσίου από  τις 22 Μαΐου 2015, στο οποίο δίνονται διαβεβαιώσεις, αναλαμβάνονται δεσμεύσεις και ζητείται για μια ακόμα φορά η συνεργασία των κατοίκων.

Στην απάντησή σας κάνετε λόγο για «ρυμοτομούμενα τμήματα» στις οδούς Παραδείσου και Αρτέμιδος. Τα ρυμοτομούμενα τμήματα της Παραδείσου νομίζουμε ότι έχουν ήδη αποδοθεί. Και είναι η πρώτη φορά που δηλώνεται ότι υπάρχουν ρυμοτομούμενα τμήματα στην οδό Αρτέμιδος. Παρακαλούμε να ενημερωθούμε σχετικά. Τα απαλλοτριωτέα τμήματα βρίσκονται στο άνω τμήμα της οδού Καραολή & Δημητρίου, όπου από την πρώτη στιγμή που λάβαμε γνώση της διαδρομής του ποδηλατόδρομου είχαμε τονίσει ότι ήταν ο πλέον ακατάλληλος δρόμος λόγω του ιδιαίτερα μικρού πλάτους του και της ανάγκης απαλλοτριώσεων. Σημειωτέον ότι στη μελέτη δηλώνεται αναληθώς  ότι δεν απαιτούνται απαλλοτριώσεις για την κατασκευή του έργου.

Απορία και οργή προκαλεί η δήλωσή σας ότι ο Κανονισμός Λειτουργίας Πεζοδρόμων θα «εφαρμοστεί μετά την ολοκλήρωση του έργου της βιοκλιματικής αναβάθμισης(!)… Το ερώτημα ήταν για ποιους λόγους δεν εφαρμόζεται ο Κανονισμός, που έχει εγκριθεί εδώ και τρία περίπου χρόνια, τόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Είναι απόλυτος παραλογισμός να αναγκάζονται οι κάτοικοι να κατέρχονται παράνομα την οδό Άλσους προκειμένου να έχουν πρόσβαση γενικά στη γειτονιά τους αλλά και στην Κηφισίας ενώ ισχύει θεωρητικά η αντιδρόμηση της Άλσους και η αμφιδρόμησή της από Εφέσσου έως Ασπασίας, με παράλληλη αντιδρόμηση της Καραολή & Δημητρίου.

Άλλωστε τούτο έχει ληφθεί υπόψη και για τη χωροθέτηση της ποδηλατολωρίδας στην Καραολή & Δημητρίου, στη δεξιά πλευρά των κινούμενων οχημάτων.

Επανατίθεται, λοιπόν, το ερώτημα: Γιατί δεν  έχει εφαρμοστεί μέχρι τώρα και τι θα αλλάξει μετά την ολοκλήρωση του έργου ώστε να υλοποιηθούν οι αντιδρομήσεις;

Το βασικότερο αίτημα της ανοιχτής επιστολής μας το είχαμε διατυπώσει ως εξής: «Όλα τα ανωτέρω ζητούμε να αποτελέσουν πολύ σύντομα θέμα της ημερήσιας διάταξης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να αποδειχθούν οι καλές προθέσεις της δημοτικής Αρχής». Προσδοκούμε ότι στη νέα σας απάντηση θα αναφερθείτε κατά πόσο πιστεύετε ότι  είναι εφικτός αυτός ο δημόσιος διάλογος για τον οποίο έχει δεσμευθεί η δημοτική Αρχή και σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 22 Μαρτίου 2016, στις 19 Απριλίου 2016 και στις 19 Ιουλίου 2016.

Για το Δ.Σ.

Γωγώ Μπίσκου-Βαρδουλάκη, πρόεδρος                         Λένα Προεστάκη, γραμματέας

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet