17 πυρκαγιές ξέσπασαν το καλοκαίρι στο Μαρούσι
Κοινωνία

17 πυρκαγιές ξέσπασαν το καλοκαίρι στο Μαρούσι

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής αντιμετώπισε 17 περιστατικά πυρκαγιών στα όρια της πόλης, κατά τη θερινή περίοδο, τα περισσότερα από τα οποία θεωρούνται, όπως ενημερώνει ο Δήμος Αμαρουσίου «κακόβουλες ενέργειες» και ερευνώνται από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

Αντίστοιχα, την ίδια περίοδο στους όμορους Δήμους όλες μαζί οι πυρκαγιές δεν φθάνουν στον αριθμό αυτών του Αμαρουσίου.

Σε όλες τις περιπτώσεις η Πολιτική Προστασία ανταποκρίθηκε, όπως σημειώνει ο Δήμος, με επαγγελματισμό, αποτρέποντας την εξάπλωσή τους και προστατεύοντας τις περιουσίες των πολιτών και το πράσινο της πόλης.

Από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης έθεσε στη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα και εγρήγορση το έμψυχο δυναμικό της Πολιτικής Προστασίας και τις εθελοντικές ομάδες.

Από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα, οι ομάδες επιφυλακής της Υπηρεσίας κατέσβησαν τέσσερις πυρκαγιές στην περιοχή Αναβρύτων, τρεις στο Πολύδροσο, τρεις στο Ψαλίδι, δύο στο Νέο Μαρούσι, δύο στις Εργατικές Κατοικίες, δύο στη Νέα Φιλοθέη και μία στο Στούντιο Α.

Παράλληλα, πυροσβεστικά οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου περιπολούσαν, όπως τονίζει ο Δήμος, όλο το 24ωρο σε ευαίσθητα σημεία της πόλης, όπως στο Δάσος Συγγρού, στο Κτήμα Καρέλλα, στην παραρεμάτιο περιοχή Πολυδρόσου και Νέας Λέσβου, στο Κτήμα Μιμικόπουλου και σε εκτός σχεδίου περιοχές, έτοιμα να επέμβουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα για την καλύτερη φύλαξη του Δάσους Συγγρού ενισχύθηκε το πυροφυλάκιο με δύο ακόμη άτομα από τον ΣΠΑΠ.

Σημαντική ήταν η συμβολή του έμψυχου δυναμικού της Πολιτικής Προστασίας στην κατάσβεση πυρκαγιών σε όμορους Δήμους της πόλης.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος, εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή του για την άμεση αντίδραση κατάσβεσης των πυρκαγιών,  αλλά και τον προβληματισμό του για το πλήθος των πυρκαγιών  που εκδηλώθηκαν και οι οποίες ερευνώνται από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα, ευχαριστεί θερμά τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που νυχθημερόν εργάστηκαν για την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία του πρασίνου της πόλης.

Εντός του 2016 έχει προβλεφθεί η προμήθεια δύο οχημάτων 4×4 με πυροσβεστικό εξοπλισμό που θα ενισχύσουν τον στόλο των πυροσβεστικών οχημάτων της Πολιτικής Προστασίας. Τα οχήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν τον χειμώνα μαζί με τα άλλα δύο οχήματα μεσαίου τύπου που διαθέτει ο Δήμος στη μάχη με τα χιόνια, αλλάζοντας τον πυροσβεστικό εξοπλισμό με αλατιέρες και λεπίδες.

Επίσης για τον καλύτερο συντονισμό του προσωπικού και του στόλου των οχημάτων, η διοίκηση προχωρεί στον εξοπλισμό τους με ασυρμάτους, ώστε το Κέντρο Επιχειρήσεων να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή μέσω GPS που βρίσκεται κάθε όχημα και κάθε εργαζόμενος.

Τέλος, δεκάδες είναι τα περιστατικά που η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου επενέβη για την κοπή και την απομάκρυνση σπασμένων κλαδιών και δέντρων λόγω των ισχυρών ανέμων και ειδικότερα στις περιοχές: Νέα Φιλοθέη, ΚΑΤ, Στούντιο Α, Ανάβρυτα, Νέο Μαρούσι, Πολύδροσο, κέντρο και Σωρός

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet